Overblikket: Nye Jordal Amfi blues

(c) Arkiv
(© Arkiv)

De lfeste har vel nå fått med seg at Nye Jordal Amfi er et år forsinket. Vi nøster i hvorfor...

Byggingen forsinket

Det sprang som en bombe i høst; Nye Jordal Amfi er et år fosinket. Dette kommer i følge Kultur- og Idrettsbygg (KID) av denne onde kulverten vi har nevnt før. Rett og sett et forbanna stort rør som Hovinbekken renner gjennom, kulverten lå altså under gamle Jordal Amfi. Den onde kulverten ligger høyere i (under)grunnen enn hva man først antok. Og det man antok var det man kunne lese ut fra gamle kart; vi antar fra prosjekteringen av gamle Jordal Amfi.

For da gravingen faktisk begynte, viste det seg at røret var større og lå høyere i terrenget enn de trodde. Så høyt at det må kostbare og tidkrevende ekstraarbeider til for at hallen i det hele tatt kan bygges skriver TV2.

Fysiske undersøkelser fra dag én kunne trolig spart kommunen og Vålerenga ishockey for dyrebare kroner – og tid fortsettes det videre.

– Den kulverten har jo ligget der i mange tiår. Hvordan kan det da plutselig bli et overraskelsesmoment, som forsinker prosjektet ett år?

– Det var ingen overraskelse for oss at det lå en kulvert under den gamle hallen. Vi hadde basert oss på kart og tegninger fra gammelt av. Men det har vist seg at den er større enn det vi kunne lese av kartene, og den lå også høyere. Dermed kom den i berøring med den nye hallen, sier direktør i KID, Eli Grimsby, til TV 2.

Vålerenga frykter konkurs:

– Det er store tall vi taper på å måtte spille i Furuset Forum i en sesong til. Verst tenkelig scenario er at det går galt for klubben rett og slett, hvis vi ikke får folk som hjelper oss økonomisk neste sesong. Det blir tøft, sier avtroppende daglig leder i Vålerenga Hockey, Gunnar Thøgersen, til TV 2.

Våre venner i VPN har skrevet en sak om dette:  VPN avslører: Sannheten bak milliontabben

Vi anbefaler å lese og se (det er viideo) saken hos TV2, og ikke minst lese saken hos VPN.

God natt Eli Grimsby, håper du ikke sover godt!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.