Overblikket: Kampdag; Vålerenga - Lørenskog

(c) Atle E.
© Atle E.

Så er det kamp igjen, og på tross at siste kamp ikke var lengre unna enn søndag føles det lengre. Ja, og så er Tallak ute.

Tallak Lyngset ute i tre kamper

Tallak Lyngset skulle på død og liv sloss med Storhamars Kodie Curran søndag. Det var ingen voldsom fight, og med en gang han hadde fått Lyngset i isen slapp Curran og skøytet fort bort. Ikke fordi han var redd, men fordi det er slik en fair fight avsluttes.

En clean fight altså.

Norges Ishockeyforbund vil ha slutt på slosskamper all over. Vi kan forstå det, men tre kampers karantene er allikevel strengt. Og når man vet at Norges Ishockeyforbund vil straffe slossing hardere enn før er det kanskje ikke så god timing av Lyngset.

Garderoben renner ikke akkurat over av backer. Vi kan aldri tenke oss at den straffen ankes, ergo er Lyngset ute i aftenens kamp.

Vålerenga- Lørenskog

Ja, altså... Det føles lenge siden forrige kamp. Det er fordi det er litt tungt å tape. Det er alltid tungt å tape, men mot Storhamar er det ekstra tungt. Vi skal visst ikke ha så høye forhåninger i år er vi blitt fortalt, men det blåser vi i. Vi forventer at gutta leverer etter evne, og gjerne litt mer. Mot Storhamar søndag tapte vi kampen i 1. periode. Storhamar ledet 4-1 etter denne, og Vålerenga var tilsynelatende sjanseløse til å hente opp det.

Sjanseløse var vi ikke, og Storhamar rotet fryktelig i den andre perioden, men vi klarte ikke gålle. Det er verdt å merke seg at ingen av Storhamars første fire mål ble scoret i overtall. Den siste kom i undertall, men det var på 59:00 og da var gutta forståelig nok mentalt hjemme i sofaen igjen.

Så hva må vi se opp for i aften når pucken droppes kl. 18:30?

Well. Som nevnt raserte Storhamar oss i første periode, de gikk ut i et fyhelvetes tempo, og vi hang ikke med i det heletatt. Det er god grunn til å tro at Lørenskogs trener Kenneth Larsen har studert vår kamp mot Storhamar og pisker spillerne sine ut i samme tempo som Storhamar. Greit, vi scorer ikke mål nok, men enda viktigere er at forsvarspillet vårt må opp to-tre hakk fra kampen søndag.

Nå mangler Lørenskog en del spillere, så det er å håpe på en jevnere kamp enn hva originalpapiret skulle tilsi. Men vi tror ikke taktikken å ligge rolig og vente på feil fra Lørenskog er det riktige. Nei, vi bør prøve å gå ut høyt fra start og føre kampen. Spørsmålet er om vi har mannskap til det?

Med Lørenskogs skadeliste, og det faktum at gutta våre kan mer når de vil mer, i bakhodet tror vi dette går i vår favør.

Lørenskog ligger for øvrig på 5. plass på tabellen, fem poeng foran oss på 9. For Lørenskogs del er sesongen allerede ødelagt, de er sjanseløse på toppen i vår bok. De ligger alleree 8 poeng bak Sparta på 3. plass, og mer skal det bli.

Fallet fortsetter i aften.

Heia VIF!

God natt sunn forretningsdrift på skauen, hvorhen du er...

Fotballgutta spiller også i kveld. Les deg opp her.

Stor fortvilelse over at hockey og fotball spilles likt. 


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.