Overblikket: Kamp i aften

(c) Klanen
(© Klanen)

Vålerenga reiser mot Sverige i ettermiddag, vi skal besøke Sparta Amfi.

Sparta - Vålerenga

En klassiker kaller mange det, et prestisjeoppgjør sier andre. Prestisje er det selvfølgelig å slå de store fra hovestaden. Nestoren i norsk ishockey. Det er Vålerenga det. I motsetning til Vålerenga har Sparta bare sporadiske opptredener som gir gull eller bøtte.

Det gjør dem egentlig til en liten fis hvis vi veier metall.

Men Sparta anno 2017/2018 er ingen pushover. På ingen måte. De vinner over hele linja, og oss har de regelrett banka. Vi tapte 5-0 i Sparta Amfi 19. september, og 5-1 hjemme nøyaktig en måned senere. Men det er ikke helt svart. Vålerenga er inne i en god periode.

Minus en liten rallar mot Storhamar hjemme i Furuset Forum (2-3) for ti dager siden har Vålerenga god statistikk i det siste. Vi har slått både Lørenskog, Stavanger, Kongsvinger og Stjernen. Spesielt Stjernen borte (0-1) var en god seier; Stjernen har vært relativt dugelige på egen is. Vålerenga ligger på 5. plass på tabellen, et hav bak Frisk Asker, og bare ett poeng foran Stavanger Oilers.

Sparta på sin side har fem seire på fem siste forsøk, hvor seieren over Lillehammer (sudden death) i Kristins Hall må sies å være meget sterk. Lillehammer på hjemmeis er en kjip greie. Sparta ligger på 2. plass på tabellen, fire poeng bak Storhamar med en kamp mindre spillt.

Vi tør tippe at Vålerenga går ut i 100. Det må de. Legger de seg bakpå vil målene renne inn, ikke fordi Steffen Søberg er noen sil, men rett og slett fordi Sparta er gode offensivt.

Vi må møte dem høyt på banen.

Og vi må unngå dumme utvisninger. Vi må unngå utvisninger i det heletatt.

Følger vi Overblikkets plan har vi en sjanse.

Kampen starter kl. 18:30. Skal du ikke nedover kan du se kampen på TV2 Sumo.

Heia VIF!

God natt Stavanger Oilers, dere kan forsterke så mye dere vil, men dere har #PålStay!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.