Overblikket: Helsvart

(c) Wiki commons
© Wiki commons

Vålerenga ble rasert 5-0 i Sparta Amfi tirsdag aften, nå er det svart. Helsvart.

Havariet Vålerenga

Vålerenga-skuta styrte rett inn i fjellveggen og sank som Titanic, bare fortere. Det tok 22 sekunder(!) før Sparta satte den første pucken bak Steffen Søberg. Så på snaue 15 minutter, og så 22 sekunder før periodeslutt.

Da var kampen over.

Vi klarte ikke ta en Lørenskog, vi sank etter 1. periode.

– Vi visste at det ville bli tøft denne sesongen. Vi er et bunnlag, vi ligger i bunnen. Tabellen ljuger ikke. Vi kommer til å måtte slite i alle kamper denne sesongen, men vi må bare jobbe på, sier Vålerenga-trener Roy Johansen til VG.

Og sleit gjorde Vålerenga både i 2. og 3. periode. Selv om det tidvis var glimt av godt spill satte vertene inn både 4-0 og 5-0. Og to av Spartas mål kom i overtall.

Vi forventer ikke at gutta skal klare å slepe seg gjennom en kamp uten utvisninger, men i går ble det vel i overkant mange. Tallak Lyngset noterte seg for fire tominuttere. Av de resulterte en av utvisningene i mål, nemlig 3-0.

Torsdag kommer Manglerud Star på besøk i Furuset Forum, det blir sannsynligvis en av sesongens nøkkelkamper.

– Slik vi spiller i dag, slår vi ikke dem heller, fortsetter Roy Johansen til VG.

- Vi må slippe inn færre mål, vi må tette til bakover. Men vi må jobbe hardt nå, vi vil snu dette så fort som mulig, slår han fast.

Vi har ikke sjekket selv, men vi stoler på kilden; Vålerenga har ikke hatt en verre sesongstart siden 1952.

Det er ikke alltid gøy å tangere gamle rekorder. For nå ligger Vålerenga desidert sist på tabellen med null poeng. Foran oss på 9. plass ligger Kongsvinger med to poeng.

Og slår vi Manglerud Star torsdag kan vi klatre opp på 8. plass og skyve Stjernen ned på 9.

Men da må vi vinne. Og da må vi score mange mål.

Et ukjent fenomen for Vålerenga så langt denne seriesesongen.

God natt Vålerenga, hvorhen du er...

Overblikket i nær fortid:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.