Overblikket: Gjøvik? Nei eller ja takk...?

(c) Atle E.
© Atle E.

Mange ting gjøres best én gang, ikke to eller flere. En gang er en happening, to ganger tradisjon. Trenger vi denne tradisjonen?

Ny tur til Gjøvik?

Daglig leder Gunnar Thøgersen i Vålerenga Hockey er ikke fremmed for å legge flere eliteseriekamper til Fjellhallen.

– Vi har ikke evaluert ennå, men det er ikke umulig.

– Det var veldig bra. Hvis vi ser bort fra resultatet, var det faktisk enda bedre enn vi hadde forestilt oss, sier Thøgersen til Oppland Arbeiderblad.

Javel, ok. Det fungerte 100% der oppe. Noen små sytebasser hadde noe å plukke og pirke på, men dem kan grave seg ned. Opplegget var knall og Vålerenga tjente en sekk penger.

Men så er altså spørsmålet - vil det fungere igjen? Blir det rett ovenfor egne supportere?

Den neste soleklare sjansen som byr seg er lørdag 13. januar 2018. Mot Storhamar altså. Riffraffet på Lillehammer er det ingen grunn til å bry seg om, det gjør de nesten ikke selv engang.

For det første, nyhetsinteressen i Oslo er over, tror vi. Den er brukt opp. De 1000-1200 som tok turen fra Oslo vil, selv om det er en lørdag, bli færre. Hypen er død.

For det andre, det sliter på supporterne. En som føler seg som en året rundt Vålerenga Ishockey-patriot vil fort komme i en lojalitets-skvis. En skvis for å ta turen - med de utgifter det medfører - en gang til. Noen har sagt det så sterkt som at det er å pisse på egne supportere. Vi tror ikke vi er ikke helt der enda, men som supporter kjenner vi at det er nok for en stund ihvertfall. For la oss ikke glemme; det var en fantastisk helg!

Men så er det sånn da, at legges kampen til Gjøvik en lørdag så kommer det 4000 bønder. Det betyr 400.000 riksdaler brutto det, eksklusive kiosksalg. Det er vanskelig å nekte klubben den inntekten i den økonomiske situasjonen man er i.

Og med 400.000 riksdaler brutto - kan man ikke da spandere et tog til Gjøvik? Klanen tok 200,- per billett, billettene var ikke subsidierte, det var 270 plasser på toget. Do the math. 

Det er en vanskelig sak dette med penger kontra supportere. Spesielt når situasjonen i Vålerenga er så prekær som den er.

Vi tar ikke stilling, ikke i dag. Men kanskje snart...

God natt hjemmekamp, hvorhen du er...

(c) Atle E.
© Atle E.


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.