Overblikket: Gjøvik, Myrvold og langt pokker i vold

(c) nesrene
(© nesrene)

Vi skal til Gjøvik, og da trenger vi billetter. Vi myser på en gammal røver, og laget er på is.

Billetter til Gjøvik

Det nærmer seg den mest hysteriske helgen i Vålerengas historie, og som man nå vet(?) skal helga fyres i gang med en tur til Gjøvik for å spille "hjemmekamp" i serieåpninga mot Storhamar fredag 8. september. Det blir garantert stinn brakke, 5500 elleville tilskuere. Fredag 8. september er dagen, kl. 19:00 starter bataljen.

Storhamar hadde forøvrig ca. 3000 tilskuere på første istrening sist mandag. Uansett hvor mye vi elsker å hate bønda må vi si oss imponert. Det sier muligens også noe om hvor lite annet som skjer i Hamar...

Uansett, til denne - uansett resultat - historiske kampen har Klanen chartret tog. Toget forlater Oslo S kl. 16, ankommer Gjøvik rett over kl. 18 og returnerer fra Gjøvik kl. 22. Det er altså tatt høyde for både sudden og straffer. Og for de som lurer- -Google maps mener det er 9 minutter å gå fra jernbanestasjonen til Gjøvik Olympiske Fjellhall.

Billettene til toget er lagt ut for salg i sjappa i Sjappa og på Vålerenga Vertshus. Togbillettene koster kr. 200,-, kampbillettene er etter sigende klare 15/8 og vi er ikke sikre på prisen på dem, men de kan vel neppe gå over kr. 200,-? Tør vi håpe på kr. 150,- til Klanen?

Det er bare å stå klar med kortet!

Anders Myrvold...

...trener med laget. Ikke hele tiden, men litt, han var med første istrening i Jar Isforum. NRK melder at Anders kan stå foran et sensasjonscomeback i Vålerengadrakta.

Den gamle helten har nå rukket å bli 41 år ung, og det i seg selv skulle normalt skremme selv den mest dumsnille trener langt vekk. Men ikke Roy Johansen. På spørsmål om Anders kan være aktuell for troppen kommende sesong svarer han:

– Ja, selvfølgelig. Men dette er noe vi må se på og vurdere sammen med Anders. Vi får se hvor vi går videre. Det er litt opp til ham selv også.

41 år... Normalt ville det være galskap, men kanskje ikke når det gjelder Anders. Etter at han la opp etter 2011-sesongen har han livnært seg blant annet som personlig trener, og da ikke som en som står på sidelinja og skriker ut kommandoer og peps. Nei, Anders er deltagende, og det medfører at han er i usedvanlig god form.

– Jeg er i god fysisk form, og det er et veldig bra utgangspunkt. Det føltes bra der ute. Jeg har vært med såpass lenge at jeg vet om man henger med eller ikke, sia Anders til NRK.

Vi tror at hvis Anders vil så kan han. Vi sender derfor positive tanker og et par SMS i ANders' retning, og håper han vil.

Jar isforum

Og laget er på is ja, men ikke sånn offislet altså, bare litt sånn hemmelig. I Jar isforum. Det er langt unna 0658 det.

Første istrening, den med tradisjoner og kølle i fri utfoldelse, går av stabelen i ungdomshallen på Jordal førstkommende mandag kl. 16:00. Strippestraffer står på planen, og ettersom laget har vært på is en ukes tid så er de kanskje ikke like Bambi og bambus som normalt, kanskje kan det vises noe om formen...?

Det er uansett ikke lenge til første treningskamp. Den går av stabelen torsdag 10. august, mot Frisk Asker, "hjemme" i Furuset Forum.

God natt Jordal Amfi, vi savner deg...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.