Overblikket: Før Lillehammer hjemme

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Vi har (nesten) ristet tapet søndag av oss og ser fremover mot kveldens kamp hjemme.

Lillehammer hjemme

Det er ikke så mange år siden Lillehammer var regelrette rundingsbøyer for Vålerenga, spesielt hjemme i Jordal Amfi.

Well, Vålerenga spiller ikke i den ikke-eksisterende (snufs) Jordal Amfi, og Lillehammer har virkelig fått fart og kvalitet inn i laget. I skrivende stund ligger de på 4. plass, bare ett poeng bak Storhamar og Frisk Asker. Vålerenga på sin side ligger på den viktige 7.-plassen, 16 poeng bak Lillehammer.

Et hav av poeng.

Lillehammer kommer med 4 seire i sekken. På rad og rekke har Manglerud Star, Stjernen, Stavanger Oilers og Kongsvinger fått smake pisken. Lillehammer har et meget bra og samspillt lag denne sesongen, og det er ingen overraskelse at de ligger der de er. Og plutselig kan de ligge helt på topp, det er som nevnt bare ett poeng som skiller.

For Vålerengas del er det ikke bare sorgen selv om søndagens resultat skulle tilsi at vi trenger tunge terapitimer. Vi har to strake tap bak oss nå, men før det slo vi både Frisk Asker og Lørenskog.

Det betyr at Vålerenga kan.

Og vil.

Og hvis man bare vil nok, og sper på med en god dag på isen og kanskje bittelitt flaks, ja da kan Lillehammer tuktes.

For Vålerenga er for øvrig Martin Lauvmann Ylven (karantene) ute, Jonas Oppøyen (snue i kneet) kanskje ute og muligens Morten Ask ute. Morten gikk av isen i 1. periode mot Manglerud Star søndag med det som visstnok skal være en mannevond lyske.

Pucken droppes kl. 18:30, billetter kjøper du aller helst her hos Ticketmaster, eller i døra da. Men i døra kan det jo bli litt kø.

Heia VIF!

U20

Vi innrømmer det sporenstreks; vi har ikke fulgt godt nok med.

Vålerenga U20 spilte kamp lørdag, Stjernen gjestet ungdomshallen på Jordal og ble sendt hjem med 8 mål minus, de scoret 2 selv.

Seier altså.

Kaptein Filip Lalande scoret to og hadde en assist. Hvorfor er det viktigere enn resten? Det er de ikke, bortsett fra at Filip fikk sin debut på A-laget søndag. Han logget 7:09 på isen og hadde 0 i +/-.

Vi gratulerer!

Kampfrakta fra kampen finner du her.

God natt Pål Gulbrandsen, vi liker deg nå altså, #PålStay!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.