Overblikket: Et stille farvel og et genialt velkommen

(c) Grüner
(© Grüner)

Noen avganger er bråkete, andre stille. Nei, vi snakker ikke om toget eller T-banen, men spillere. Ja, og så har vi fått et farmerlag.

#65 ut

Marius Johansen har krølla sammen og kasta Vålerengadrakta i skittentøyskurven for siste gang. I hvert fall for denne gang.

19 år gamle Johansen kom til Vålerenga fra Manglerud star før forrige sesong, og backen logga 31 kamper for A-laget den sesongen. Denne sesongen har han deltatt i 9 kamper.

Johansen ble sendt til farmerlaget vårt Grüner, og hva som skjedde er uvisst annet enn at han ikke lenger er Vålerengaspiller.

Først gikk ryktene om at han hadde lagt opp, men det viste seg å være feil.

Exit Vålerenga var fasiten. Det er synd, backer trenger vi og da svir det litt ekstra at vi mister en sånn.

Snart logger vel Morten Ask 60:00 i en kamp.

Velkommen til farmerlaget Grüner

Ok, å kalle det farmerlag er sikkert litt feil, men vi liker ordet. Dette er egentlig en gammel nyhet, men siden Vålerengas nettsider er dempet bra og uten å dvele ved det drar vi saken opp her. Det ble jo plutselig aktuelt å se på den igjen med tanke på det over.

Samarbeidsavtale er det Grüner og Vålerenga har inngått.

Den går i korthet ut på at Vålerenga og Grüner kan sende spillerer frem og tilbake seg imellom. Altså mellom Vålerengas A-lag, Vålerengas U20-lag og Grüners A-lag. Det nye samarbeidslaget vil fungere som et mellomledd for spillere som ikke tar turen direkte fra U20 og opp på A-laget til Vålerenga

– Vi er kjempefornøyde med avtalen vi har inngått med Grüner. Det å ha en samarbeidsklubb i en sånn nærhet som dette, er helt genialt sier daglig leder i Vålerenga Ishockey Elite, Gunnar Thøgersen til Grüner Ishockeys hjemmeside.

– Det gror godt i våre aldersbestemte lag, men vi har ennå ikke juniorlag for egenrekruttering til vårt seniorlag. Vi har derfor lenge ønsket å være et utviklingslag for byens unge ambisiøse spillere sier daglig leder i Grüner Ishockey, Trond-Erik Larsen.

Dette er en særs viktig avtale for begge klubber. Steget fra U20 opp til GET-ligaen er et høyt et, og å ha et mellomsteg i Grüner kan være det som lager "ferdige" spillere til A-laget.

Grüner er jo en hyggelig å jovial klubb i motsetnig til for eksempel Hasle Løren og Furuset. Jada, de er sikkert fiin-fine klubber de også, men de har vært rivaler i en ikke så fjern fortid. Spesielt Furuset. Kamelen at vi spiller i den tidligere erkefiendens hjemmearena har vi svelget, men at vi hadde fått Furuset som farmerlag hadde blitt too much.

Vi håper samarbeidet blir fruktbart for begge klubber!

God natt (gode) backer som vil spille i Vålerenga, hvorhen dere er...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.