Overblikket: Dømt til å tape - født til å vinne

(c) nesrene
(© nesrene)

Frisk Asker tok i mot et Vålerenga de trodde skulle lafte en mur bak Steffen Søberg for å forhindre scoringer. Muren stod Steffen Søberg selv for, og resten av laget var opptatt på andre siden av banen med å score mål. For det klarte ikke Frisk Asker i noen særlig grad.

Bang sa det

Frisk Asker fikk score ett mål, så skjønte de ingenting av hva som traff dem. Svikt i alle ledd, samtidig som Vålerenga var "feilfrie". Her var altså laget som lå og vaket mot kvalik, og topplaget.

I Askernes øyne en done deal, spørsmålet var bare med hvor mye Vålerengen skulle slås.

Vålerengen altså. Det er i hvert fall hva speaker i Askerhallen i alle år har yndet å kalle oss, sikkert et infantilt påfunn som slår godt an i pengebingen gang på gang. Omtrent like artig som å kalle dem Slips Asker. Frisk Asker prøver desperat å skape et erkefiende-stempel på oss, akkurat som Stavanger Oilers, men den plassen er opptatt.

Vi tok det nå, fordi nå er vi ikke surmulende, vi er tvert i mot hysteriske av lykke.

I en sesong som denne tar vi alt vi får!

Anyway...

Vålerenga gjorde magien i 2. periode, men det var i sum etter at Martin Lauvmann Ylven røk på en 5+20 for takling bakfra at Vålerenga tok ordentlig tak i kampen. De ble ikke belønnet med scoring i 1. periode, men i 2. periode løsnet det helt.

Vi sier ikke at vi er bedre uten Ylven, bevares, men når han røk ut så det ut til å gå en faen i gutta.

Hva vi kan bemerke oss spesielt er at fire av fem scoringer kommer med like mange spillere på isen, altså bare ett mål i overtall. Og Frisk Asker sitt mål kom med to mann i overtall. Vi har med andre ord tetta igjen bak.

Vi har nå vunnet fem av de seks siste kampene, og ligger i øyeblunket på en 5. plass på tabellen med storheter (hahaha) som Stavanger Oilers og Lørenskog bak oss. De har begge hhv. 2 og 1 kamp minde spillt enn oss, men vi koser oss med tabellen uansett. Det er ingen garanti for at de to lagene skal vinne hengekampene sine, Stavanger tapte eksempelvis for Vålerenga-dödaren Manglerud Star i sudden death i aften.

Vi skal suge på karamellen noen dager, helt til torsdag faktisk, da kommer Sparta på besøk til Furuset Forum.

Og i mens kan du lese hva askerne skriver i sin egen lokalavis om oppgjøret: Frisk Asker ble ydmyket av VIF.

Takk for oppmerksomheten.

God natt Frisk Asker, snakk om mareritt...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.