Overblikket: Det snør ikke nå fordi..

(c) nesrene
© nesrene

...det er hett. Ting skjer i klubben som tilsier at noe er i gjære. Vi er i gang med å bygge klubben opp igjen til Nye Jordal Amfi står klar, og mandag kom nyheten om at to av gutta har signert nye kontrakter. Det og mere til i dagens «Overblikket».

2 + 1

Ok, vi skal ikke holde noen på pinebenken, signeringene er Thomas Olsen i to nye år, mens Morten Ask tar ett nytt år i første omgang. Det er meget godt nytt. Olsen er en spiller for fremtiden, med sine 21 år er han ung, men har allerede tatt steget opp som en fullverdig kriger i og for laget.

Uredd og småarrogant – men ikke cocky - på isen. Småarrogant? Jada, vi nevner i fleng straffer, straffer og straffer. Olsen har fintet ut målvakter med bravur. Måtte det vare.

Ikke det at vi vil ut i forlenging og straffer, det er å avgi poeng, men når vi først kommer til straffer er Thomas Olsen selvskreven.

Når det gjelder Morten Ask så står kanskje ikke verden til påske. Vi snakker nemlig april og han har skrevet under! Morten Ask som pleier å vente til siste stund – eller gjerne til vi har spilt noen serierunder.

Onde tunger vil ha det til at Morten er på hell. Punktum. Det tror de muligens de har rett i, han er jo tross alt 36 år. Men omskoleringen til back betyr ikke at han bare dumpes på en plass han muligens gjør minst mulig skade. Morten har vist seg habil på backen, og selv om det skjer en og annen «dempet gjennomtenkt handling» kommer han ut i pluss.

Ja, før noen korsfester oss – vi har ikke sjekka stats denne gangen. Morten kommer ut i pluss hos oss fordi vi har sett det, ikke fordi det står på et pølsepapir. Jadda, hockey er tall, men noen ganger blåser vi i tallenes tale og bare sier at sånn er det; Morten er i pluss i vår bok. Både offensivt og defensivt – uansett posisjon.

Og så tror vi Morten har gode år igjen. Og vi tror at rutinen til Morten kommer mer enn godt med nå i byggingen av et delvis nytt lag som etter et år til i Furuset Forum skal vinne nye (gull)medaljer og hente nye bøtter til Jordal.

Lindström er oppe i ringa – og på pallen!

Tobias Lindström har vokst til å bli angreps-sjefen vår. Sjefen over alle sjefer nu til dags. Nå har han tatt et nytt steg.

Hvert år kårer spillere i ligaen ymse greier. Bla. årets lag. Stemt frem av spillerne selv altså, gjennom Norsk Topphockey. Og der fikk vår mann plass. 

Vi gratulerer Tobias og tenker at det kanskje ikke er siste gang han dukker opp i den kåringen.

U20 tok NM-gull

U20-gutta halte i land nok et NM-gull. De senket Frisk Asker (som hadde hjemmebanefordel) 3-0 i kamper. Så fikk vi en slags revansje der da. En slags.

Men det betyr at det gror meget godt i klubben, og skal vi sitere ikke navngitte kilder kan 4-5 av gutta der være på vei inn i A-stallen. 

Uansett bøyer vi oss i hatten og gratulerer! U20 høres kanskje litt bakgård ut, men nivået er faktisk overraskende høyt. Og mange spillere på U20 er mer eller mindre fast på sine respektive A-lag rundt i hockeylandet.

Og mens vi er i gang...

...med å gratulere: en av våre store helter fyller 40 år i dag. Gratulerer med dagen Bård Sørlie!

Nye Jordal Amfi

Det den en gang så stolte Jordal Amfi stod er det i dag bare et åpent gapende sår. En revne i landskapet. Det er trist å se på – samtidig som det er godt å se på; opp av revnen vil snart Nye Jordal Amfi reise seg majestetisk og bli den for bortelagene fryktede arena (Gamle) Jordal Amfi var.

Klanen.No lover å komme med en fyldigere dekning av progresjon. Vi holder alltid det vi lover!

Følg med på en skjerm nært deg – plutselig...

I mellomtiden kan du se progresjonen gjennom NCCs WEB-kamera: http://37.26.217.211/jpeg?id=0

NM

Vi er ute. Frisk Asker senka oss. Bygones.

Frisk Asker spiller finaler. Mot Stavanger Oilers. Pest og kolera.

Vi venter på VM.

God natt Stavanger Oilers, be afraid, be very afraid...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.