Overblikket: 18 jævla sekunder

(c) nesrene
© nesrene

Ja, 18 jævla sekunder, mer skulle det ikke til for å blokkere Vålerenga fra å ta poeng.

Det er selvfølgelig mere enn som så. Kampen bestod tross alt av 3582 andre jævla sekunder også, og Vålerenga kunne gjort noe med det på egenhånd. Det vil si Rasmus Juell gjorde et forsøk - og lykkedes - da han reduserte til 2-1 i undertall. Så jævla enkelt.

Nuvel, vi skal ikke prate ned Rasmus' prestasjon, snappinga av pucken i midtsonen etter at han hadde starta rakettene i skøytene var genial. Full fart opp på gåll, pucken vakkert oppe i høyre hjørne. Dommer markerte avventende utvisning også, så hadde ikke Rasmus klart å fullføre hadde han uansett skaffet oss et overtallsspill.

Sterk prestasjon! Av med hatten!

For de som ikke henger helt med i svingene nå; vi snakker om søndagens kamp mellom Frisk Asker og Vålerenga i Askerhallen. Vålerenga tapte 2-1.

Og det var ikke sånn at Frisk Asker på noen måte var gnistrende gode. Det var de ikke, men så var det disse 18 jævla sekundene da. Først får Ryan Hayes en pasning omtrent på vår blålinje og fosser opp - og finter ut Steffen Søberg. 18 sekunder senere skyter han fra død vinkel og pucken lurer seg inn. Vålerenga mente pucken hadde gått under målet, eller at det var hull i nettet eller platsikken nederst på det.

Alt ble nøye kontrollert, det ble til og med litt tid til å se video også. Mål var det.

Vålerenga led under det samme som Frisk Asker i går, nesten. Vålerenga fikk fem to-minutters og en fem-minutters utvisninger. Frisk Asker på sin side fikk bare to to-minuttere. Men ingen av lagene klarte score i overtall, og Vålerenga ble naturlig nok presset mer bakover i sine flere undertall.

Morten Ask var på isen for første gang i GET-ligaen denne sesongen, uten at det så ut til å ha så mye å si enda. Morten er sikkert litt rusten og trenger et par kamper på å hente seg opp på maks nivå. Det går bra.

Vi konkluderer med at kampen ble tapt på 18 sekunder, og at Frisks mål nr. 2 aldri skulle lurt seg inn. Frisk er antatt bedre enn oss denne sesongen, det så vi ikke noe særlig til søndag, men om det stemmer så er det vanlig at gode lag har flaksen med seg.

Tirsdag...

...er det kamp mot Sparta i Jordal Amfi. Kampen starter kl. 19:00, og er TV-kamp på TV2 Sportskanelen. Thomas Olsen spiller, han pådro seg en 5 minutter + liten disiplinærstraff for knetackling, videoen i etterkant viste ikke at det var grunn for noe mere straff på Olsen. Og tilbake er Fredrik Csisar, et par kampers karantene er gjort opp, og Fredrik antas å være klar og sulten.

God natt...

...speakeren i Askerhallen. Vi skjønner at du konstant sier Vålerengen for å provosere, men vi synes bare synd på deg.


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.