Veni vidi vici

(c) VIF-fotball
(© VIF-fotball)

Seieren mot Start var forventet. Nervøst forventet. Alt annet ville fått oss på et nytt bunn nivå. Der «I» kun var noe mandagens motstander ville si. Føkke opp Deila sine rolige dager opp mot barselpermisjon. Så skjedde ikke. Vi kom, vi så, vi seiret.

Så kom beskjeden at vi skulle støtte et annet lag...

Tom Nordli og Lars Tjernås var begge ute med sin støtte for «norsk fotball», håpet Rosenborg skulle komme seg langt i Champions League og manet alle andre til å heie frem klubben ved Nidelva.
Hva faen er det med tidligere Enga- trenere?

Spørsmålet ingen stiller til bartehelvete og, unnskyld uttrykket, «fotball-eksperter» som mener det er bra for norsk fotball at trønderklubben vinner ligaen fjuksten år på rad - og således igjen kan kjøpe samtlige talent som kan være av trussel i mot- er dette:

Støtter dere opp ett hundrede prosent at det er kun bra for norsk fotball om Molde er laget som kan spille inn CL- millioner hvert år, hvor nesten samtlige lag i Tippeligaen sliter med å få endene til å møtes?

Molde har jazz, Oscar Sylte (pærebrus) og Makedonias general konsul til Norge.
Hvorfor skulle de ikke være flaggskipet og alt det gode norsk fotball «trenger»?
Tenker meg at de alle ville svart det samme. IKKE FAEN!!!!

Så ikke forvent at resten av norsk fotball vil tilbake til diktaturet Enga brøt i 2005, fulgt av andre stolte og tapre opposisjons-styrker – og Brann- siden den gang.

Flo-passningen var ikke et underverk fra Nils Arne Eggen. Det var Drillo sitt verk. Drillo sin suksess var ikke bygd på dårlig keeperspill i Champion League en sen kveld i Milano engang midt på 90-tallet. Thorstvedt, Myggen, Flo, Halle, Fjørtoft, Bohinen og Rekdal var ikke dominerende spillere for landslaget på 90- tallet takket være skakkjørt serie i hjemlandet.

For hva hjelper det at et lag blir totalt dominerende? Hvorfor blir alle andre lag bedre fordi et lag har uhorvelig mye mer penger og kjøper alt av konkurranse?

Viktigst av alt, etter nok en gigantisk tabbe på fredagen, så lurer jeg virkelig på hvordan norsk fotball kan bli bedre med det makkverket av dommere som ødelegger så mye som de gjør allerede?
Når motspillerne står måpende og lurer på hvorfor de får frispark, slik vi opplevde flere ganger mot Sogndal, kan jeg ikke helt skjønne at pga en klubb får 200 millioner for CL-spill så skal dommere og deres assisterende stoppe å gjøre grufulle feil uke ut og uke inn.

Norsk fotball har det godt av at Odd S. Ballklubb gir Henrik Kjelsrud Johansen vinger han kan spre ut og banke inn mål han ikke fikk muligheten til i Skiens-klubben med navnebesvær.

Og at hjemvendte Magnus Lekven velger Enga fremfor klubber som er så gammeldagse at de ikke vet hvordan man skriver 'Å' eller en schizofren klubb i Grenland (om det i det hele tatt heter Grenland lenger...).

Sånn kan norsk fotball bli bedre.

Molde

De har tatt britenes «I» for «jeg», men hvem kan skjønne at de kalte opp byen etter britenes navn for mugg? Håper de fortsetter å være mugne på mandag kveld.

Molde sliter og har ikke vunnet siden 21. Mai. Sjansen er vår!
Vi får banke Molde møre og Romsdal. Eller gjøre det første og sende de til det andre.

Det aller viktigste er du. Jepp, akkurat du. Du må stille på kamp. Du er like viktig i den store sammenhengen som spillerne, Reka, støtteapparat, Deila, Nydal, Trøim og de andre i klubben.
Vi må gjøre dette sammen. Uten deg og meg, er vi ingenting. Uten deg og meg, kan vi ikke smake seierens sødme sammen. Du og jeg.

Vi kom, vi så, vi seiret.

Veni vidi vici, for faen!