Supportertribunen - Info for søndagen

(c) VKIP
(© VKIP)

Når vi endelig samles til første kamp på egen hjemmebane skal Supportertribunen fylles til randen med landets suverent beste supportere.

Vi vil gjerne ha ekstatisk stemning på tribunen fra første kamp, og ønsker å sette fokus på hvordan vi best kan «ordne oss» på tribunen for å få dette til. Det er mye som er nytt til åpningskampen, men likevel handler det om akkurat de samme tinga som før: å finne «sin» plass på tribunen, gi det man har og å være raus mot naboen. Vi ønsker ikke noe «supporterpoliti», og vi ønsker å legge til rette for å skape mest mulig stemning og best mulig støtte til laget. Derfor vil vi trekke opp noen retningslinjer for hvordan Supportertribunen skal fungere.

Det er helt sikkert en del ting som skal gå seg til over litt tid, men vi akter å starte slik 10. september:

Forsangerfelt

Sangsentrum og lokomotivfelt på Supportertribunen (1) blir samlet på midten av tribunen tilknyttet Klanens forsangere i tillegg omkring feltet til Ikaros forsangere. Alle er hjertelig velkomne på feltene, og vi ønsker selvsagt at det blir stappfullt på hver eneste kamp.

Det er likevel et par ting å minne om når det gjelder dette området på tribunen. Vi sakser fra en tidligere artikkel om temaet, og siterer tidligere talsmann i Klanen, Christian Kjellsen:

«Her blir det full fres! Dette er feltet for de ravende gale. De som vil stå, synge, hoppe, flagge og herje i 2 x 45».

Klanens forsangere plasseres over inngangen på midten og opp mot taket, og kommer i hovedsak til å benytte de sangstarterne som har litt fartstid. Forsangere fra Klanen vil ha kommunikasjon med forsangere fra Ikaros som er plassert under inngangen på midten, fra rad 1-5. Forsangere vil i starten fokusere på å dra i gang velkjente og godt innarbeidede tribunesanger.

Det gjøres for at det skal bli lettest mulig å spre sanger utover hele Supportertribunen og få med så mange som mulig. Det betyr ikke at det er «forbud» mot å starte sanger – selvsagt ikke! – men vi vil utnytte rutinen til de mest drevne forsangerne til å få en så bra start som vi bare kan. Så heng deg på!

På feltene til høyre og venstre (2) for forsangere ønskes det bidragsytere som kan spre sanger videre. Her forventes det at du kaster deg på sangene og hjelper til med å løfte stemningen.

Ut mot sidene av Supportertribunen (3) finnes støttefeltene. Her anbefaler vi deg som liker å trykke til på «kramgoa» låter, men har behov for en pust i bakken i ny og ne. Vi håper intenst at alle som står på Supportertribunen lar seg rive med og blir med å skape liv og stemning. Vi vil minne om at hele Supportertribunen er en ren ståtribune, og at setene ikke kan benyttes hverken under kamp eller i pausen. Setene som er på tribunen er fastmontert i oppreist stilling og skal kun settes ned når vi spiller Europacup. IKKE forsøk å løsne disse setene - da blir de ødelagte og klubben får ekstrakostnader de ikke har råd til å betale. 

Det blir trangt! Tribunen er bygd for 3000 mennesker, men fordi det er ståplasser vil det være plass til 4500 på kampene våre. Det betyr at man står flere i dybden, spesielt i feltene 1 og 2. Vil du ha litt mer albuerom, trekk helt ut på kanten på sidene (3).

Hva så med flagging «og sånt»?

Det må du tåle på feltene knytet til forsangere (1). Hvis dette ikke passer deg, bør du stå et annet sted. Da kan det være en idé å trekke ut mot sidene (3).

Avslutningsvis vil vi oppfordre deg til å være tidlig ute! Dropp den siste, og kanskje de to siste, drinkene før kampen og kom deg inn tidlig. Går du mot inngangen 10-15 minutter før kampstart vil du sannsynligvis ikke rekke inn tidsnok. Det er nok vakter på innslipp, men det avhenger av at man ikke venter til siste liten. Vi anbefaler å være på plassene sine senest 30 minutter før kampstart. Det er også da programmet på banen starter. 

Vis hensyn, vær raus og bidra med det du har! Hjelp oss å spre og løfte sangene maksimalt over hele Supportertribunen!

(c) VKIP
(© VKIP)