Just breathe...

(c)
©

Ikke bare er det tittelen på en fantastisk låt av Eddie Vedder og Pearl Jam, men det er en oppfordring til alle som troller ned sosiale medier med usaklige kommentarer om klubben, administrasjonen og fremtiden.
Slutt å hytte med neven. Slutt å banke løs på tastaturet. Bare pust...

Vålerengens Idrettsforening er i nok en transformeringsperiode. Ny stadion for fotballen, ny arena for hockey, nye ansikter i administrasjon, trenerstab og spillertropp.

Det er vel også det de største mishagsytringene handler om. Spesielt på fotballsiden.
«Hvem faen er...?», «Skal vi bli Godset, el?» og «Hvor blir det av de nye spillerne og satsingen alle snakka om?».

For å si det enkelt, det blir ingen Premier League- lignende kjøpeklubb av Enga.
«Økonomisk støtte» betyr ikke «pek på hvilken spiller som helst, så kjøper vi'n».
Vi må lese mer enn overskriftene og snakk gjerne med noen som har litt mer innsikt, så slipper du å få flåsete kommentarer av arbeidskolleger som har hørt ryktene du har satt ut og bruker de nå mot deg og klubben du sier du elsker.

Klubben er i en fase hvor støtten fra nettopp oss supportere er livsviktig. Jepp, livsviktig. Det vil alltid være et Vålerenga, det vil alltids være folk på kamp, men det man nå er i ferd med å bygge opp koster blod, svette og tårer. For oss på tribunen, for de på banen og hele apparatet rundt.
Vi må alle gi av oss selv for at vi sammen skal vokse og bli store.

Oslos stolthet
Ære ligger i gleden, tårene og trofeene som kommer av langsiktig og hardt arbeid. Det er ingen ære i kortsiktig økonomisk doping.
Administrasjonen utvides for at vi skal bygge klubben ikke bare oppover, men også i bredden. Det skal ikke være et blaff at vi vinner serien, det skal bli en vedvarende hendelse. Vi skal ikke bare bli et topplag, vi skal forbli et topplag. 
Da finnes det ingen kjappe løsninger eller enkle triks.
Ti nye spillere løser ikke alle problemer.
Metikuløs fokusering på å løse problemer skaper fremgang.

De som blir ansatt i administrasjonen er folkene man nå mener er riktige for å ta disse stegene for å finne, løse og for evig kvitte klubben med problemene vi har hatt.
Eneste kritikken som har kommet mot Erik Espeseth er fra folk som drar til Drammen for å se hjemmekamper. Så om vi stoler på han, så må han få hente de han mener skal være med å bygge klubben. Trøim har garantert full innsikt i hva han nå støtter økonomisk.

Han har ikke satt føring på hvilke klubber, byer eller tilhengerskarer disse menneskene kommer fra.
Det burde ikke noe av oss heller. La bønda klage og ikke la oss synke til deres nivå (hvem griner høylytt over at klubben utenfor Lier har ansatt Skullerud, da?).
Nye kluter skal ta oss til en ny æra med ny stadion, ny arena, nye trofeer og en gullglitrende fremtid. For ikke å glemme, en ny supportertilværelse.
La oss stå bak klubben og alle som jobber mot dette målet. Ha trua på at de som er satt til å fikse den biffen, så skal vi på tribunen bruke energien på å heie de frem og hjelpe til å dra lasset med dem. Sammen for Oslos stolthet.

Det er 72 dager til seriestart for fotballen. Bruk energien til å være stolt av å være medspiller. Ta den ut når det gjelder. Det vil komme nye folk inn i administrasjonen, i trenerstab, i spillertropp og i Klanen. Når de som har ansvar og innsikt mener det er riktig og behov for det. La de ta den avgjørelsen.
Kjøp sesongkort. Kom deg på kamp. Støtt laget så høylytt bare du kan.

Inntil da...

Bare pust