Feiring i flomlys og isbjørn på brystet

(c) Kevin Skjøthaug
(© Kevin Skjøthaug)

Treningskamp for Rekas menn og landslaget skal i aksjon på Jordal i aften

 
Vålerenga skal til Raufoss for å spre litt glamor over den store begivenheten der oppe denne måneden, første gangs bruk av flomlysene de har fått montert opp. 
Man kan selvfølgelig undres hvor mørkt det egentlig er halv seks på sensommeren, men det skal nå bli lys endelig der oppe også.
Kjelsrud Johansen er tilbake på gamle trakter og vil helt sikkert få spille noen minutter. 
 
Jeg var selv på Raufoss for noen år siden på en treningskamp jeg husker best fra drikkevarene de lokale broderlig delte uten påfølgende blindhet, samt noen som mente Raufoss sin trener, Espen Haug, virkelig hadde forandret seg siden tiden i Vålerenga. 
Siden kun navnebroren har tilbrakt tid i klubben vår, er det ikke så veldig rart. 
 
Ikke at jeg skal gjøre narr av noen for å ligge usentralt til, slikt må man lenger ut på landet med, men man må dobbeltklikke på artiklene for å få de opp på deres nettsider. 
Så da er flomlys et greit steg for å få de ut av mørket, tydligvis. 
 
Enga har med seg denne troppen til stadion med den dødbringende sponsoren: 

Aslak Falch, Adrian Møller, Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Markus Nakkim, Anders Nedrebø, Herman Stengel, Magnus Lekven, Christian Grindheim, Rino Falk Larsen, Henrik Kjelsrud Johansen, Aron Dønnum, Niklas Castro, Ernest Aygiri, Simen Juklerød, Henning Tønsberg Andresen.   

Om du ikke skal se fotball i Raufoss, er det hockey med landslaget på Jordal Amfi i kveld. 
 
Zuccarello og de andre spiller kamper med isbjørnen på brystet i en sponset kvalik til de olympiske leker. 
Hockey er absolutt et av høydepunktene i hvert vinter-OL, så ekstra gøy om gutta våre er med.
Kazakhstan har rundt 30 spillere i NHL, men har slitt i VM sammenheng, så kampen i går kunne vippet hvilken som helst vei. Sterkt å hente opp en kazakhstansk 3-1 ledelse, men de fikk siste puck i sudden death- nota og da startet den feite dama å synge. 
 
Dagens motstander Italia er gamle kjente i turneringssammenheng, som igjen er en kamp som kan vippe hvilken som helst vei. Klokka 20 i kveld, håper vi den tipper vår vei og banker italienerne så flate kun en pizza kan bli. Italiensk pizza, vel og merke. De amerikanske versjonene har ostefylt skorpe og tykkere, luftigere bunn. Det blir bare rart i banke noen fluffy og osteskorpet. 
 
Frankrike veit jeg egentlig ikke om de spiller hockey eller dart. Da hvitløksbaguett-befolkningen ga gitt sitt eget land kallenavnet l'hexagone, pga formen på landmassen, var det med full bevissthet om at de ikke kan uttale det. Bokstaven 'h' er totalt bortkastet i språket, om du ikke korrensonderer per skriv. 
Så hockey, blir 'ockey og da står man på «startstreken» i dart. 
Derfor burde de norske hockeygutta slå dartgjengen nedenom og 'jem. 
 
Kampene dekkes av KWS fra 15.45 (Norge- Italia sendingen starter 19.45)