Eg vil te Bergen, men først...

(c) Wiki
(© Wiki)

Typisk Brannsupporter


Brann og Bergen. Litt pest eller kolera for de fleste. Først må jeg bare oppklare noe....

Forrige uke skrev jeg et, som jeg ofte gjør, flåsete innlegg. Denne gangen  om Odd Grenland, som Skiens-klubben ble snørrhovne over på Twitter, da det viser seg at de nå heter Odds ballklubb og ikke Odd Grenland lenger.
Uansett hvor mye alle faktisk fortsatt bruker Odd Grenland.

Så da var det bare å sette seg ved telefonen igjen og ringe fotballforbundet for å spørre om de kunne fortelle litt om «Odds».
De var ganske hyggelige og delte den informasjonen de kunne, men bad meg heller ringe Norsk Tipping.
På Hamar svarte de ganske fyldig om Odds. Spesielt hvordan man spiller og hvordan man så vinner. Uheldigvis fikk vi nå den informasjonen en uke for sent...

Da jeg spurte om de kunne gi samme informasjonen om Brann, var de svar skyldig. De latet som om de ikke skjønte sammenhengen mellom Odds og Brann. Hvilken odds får du for det?

Jeg ringte forbundet igjen og sa jeg hadde ringt angående Odds, men nå trengte hjelp med Brann. De videresendte meg ikke til brannvesenet denne gangen, men heller fotballklubben mellom de syv fjell sine nettsider.
Nå er vel netthistorikken på min laptop noe brokete fra før av, men det er ingen grunn til å gjøre en fysak verre med å ha bergensernes nettadresse på den personlige datamaskinen.

 

Og nå: over til Bergen...

Man skal liksom hate Bergen by. Bergensere, regn, dialekten, Brann, bergensere, Brann, dialekten, bergensere og bergensere, samt regn er på topp ti listen over ting å hate.
Det medfører ikke riktighet at det regner hele tiden eller at det er breiflabb over alt.
De matbodene de har på torget ved Bryggen er noe vi burde hatt i Oslo. Noen trålere som er i havn noen timer og en trekjerre med skiltet «Reiks are good» på Aker Brygge, er så flaut at den som kom på ideen burde tvangsfores dårlig blåskjell.
Det er faktisk like morsomt som å si «folk prater om at det er så mye rein i Bergen, men jeg trodde samene bodde i nord...».
Rorbua og Tore Skoglund er på utkikk etter deg om du lo godt nå...

Jeg har personlig pælma en termos med wurst på havet, da en tysk far stod i mengden av bugnende, deilig, norsk sjømat og skulle dele ut pølser til familien.
Pølser kommer ikke fra boks og reker skal ikke ligge i lake. Kjøp ferskt og nyt!

 

Uansett, den jævla dialekten er vanskelig å bli glad i. Om man først skal ta dialekt etter et dyr, så ville en kattepus eller en oter vært å foretrekke, enn en flokk med måker.
Jeg har brytet opp 3-4 loff og kastet de på tv-skjermen under EM- sendingene for å få Lise Klaveness til å holde kjeft, men til ingen nytte.
Vinglassene i huset ligger i glasshauger etter resonansen fra bergenseren i studio.
Vi får håpe våre gutter er godt forberedt på hva som venter lørdag, piller de rødkledde i stykker som en neve med reker og lar kun loffsmuler ligge igjen når vi drar hjemover.
For på Bryggen ligger også Torget smultring. Og den smultringen kan bli igjen i Bergen