Drep dem, media! Drep dem!

(c) http://www.VIF-Fotball.No/
(© http://www.VIF-Fotball.No/)

SKANDALE!!! Skriker overskriftene etter Norges tredje gruppekamp i Womens EURO 2017. Ingen blir spart. All denne kraftige kritikken mot enkeltpersoner bare en liten uke etter at de samme medier slo stort opp at fotballspillere på elitenivå sliter med angst og andre psykiske traumer pga høyt forventningspress.

Det tok ikke mange sekunder før media gikk rett i strupen på damelandslagets spillere og trenere etter første kampen i Euro 2017.
Jeg så en kamp hvor man burde skrevet mer om dårlige dommeravgjørelser som ødela, enn mangel på tekniske ferdigheter, men det hadde vært for enkelt for landets mediehus.
Hetsen fortsatte. Ingenting noen gjorde var bra. Sjögren er ikke bra. Hegerberg er overvurdert. Graham Hansen er ikke teknisk god nok. Murr, murr, murr...

«Dette er det verste resultatet siden 2011». Ja, men så har det bare vært to muligheter siden 2011. Dette blir det samme som å si at et lag ikke har slått et annet på 81 år, men unnlater å si at de ikke har spilt mot hverandre på 80 år.
Trond Johannessen i VG mente at Reiten var løsningen, før han fulgte opp med at hun ikke var så god når hun kom inn hun heller og hun kanskje ikke er løsningen allikevel (noe også 6- åringen som lager billedtekstene i VG burde blitt fortalt).
Selvmotsigelse er knallbra journalistikk, så du har all rett til å kritisere andre i deres jobber, Johannessen. Klapp deg selv på skulderen, nå.

Landslagssjef Martin Sjögren skal ikke bare ha hets fordi han ikke har brukt det halve året han har vært sjef til å gjøre et ganske godt landslag til verdens beste, han skal også ha hets for å ha gjort danskenes stjernespiller til akkurat det, en stjernespiller. Ikke på skarve 6 måneder, selvfølgelig, men lell. Dette er hets fra media, så logikk trenger man ikke å fronte.

«Gjør du en feil, vet du at du havner i gapestokken» sa Jonathan Tollås Nation i forbindelse med undersøkelsen fra FIFPro som legger frem meget høye tall for menn og kvinner med psykiske plager tilknyttet jobben som fotballspiller.
«Man vet konsekvensene av å gjøre det dårlig eller gjøre en feil.» forteller vår forsvarsbauta videre og fortsetter

«Det er trist hvis det er så mange som føler på angst og depresjoner i forbindelse med fotball. Det er helt sikkert høyere tall enn i samfunnet for øvrig. Vi er under konstant press. Det er ikke overraskende at vi ligger høyere enn Hvermannsen».

Men blås nå i psykiske traumer grunnet ekstremt høyt forventningspress og kritikk, det er dødsviktig at media får svar på de viktige tingene.
Ada Hegerberg sa «Vi står med null poeng på tre kamper. Det er knalltøft. Men samtidig er man nødt til å se seg selv i speilet og spørre; Hva skal til for at vi skal løfte oss?» og da sier det seg selv at fjolset med presseakkreditering måtte følge opp med «Hva mener du med ‘se seg selv i speilet’?». Hadde du fulgt med, ville du innsett at hun svarte på akkurat det spørsmålet. Eller håpet du hun skulle svare noe med mascara og eyeliner? Skam dere!

Landslaget har falt fra 7. plass på FIFA rankingen i 2009 til en nesten uholdbar 11. plass i 2017! KRISE!!!!
Dere får følge opp og skrive noe nedlatende om de mannlige landslagsspillerne som har dalt hele 50 plasser på rankingen i samme perioden.
Caroline Graham Hansen kommenterte «Hadde man fulgt med hele veien ellers i året hadde man kanskje hatt et annet syn på de to og en halv dårlige kampene vi spilte her».
Ja, ikke bare hadde man kanskje sett fremgang og evolusjon i hva man forsøker å gjøre i landslaget, men hadde man lest egne sider om psykisk press fra media mot spillerne, så kanskje man kunne kombinert de to og vært litt mer konstruktiv i kritikken.

Det forutsetter selvfølgelig at man faktisk kan noe om fotball. Og journalistikk.
Noe norsk sportsmedia gjentatte ganger beviser at de ikke kan særlig mye om.

Så får vi håpe de kan lære seg at de er ekstremt høyt oppe på lista av årsaker til at spillerne sliter mentalt