Dette er flaut, Vålerenga!

(c) wiki
(© wiki)

Klokka hadde så vidt bikka 90 minutter med spilletid og media kvesset klørne.
Det er visst ingen som går på kamp i Oslo.

«Produktet (sic) Vålerenga leverer er for dårlig» gulper Jesper Mathisen til en såkalt journalist i den såkalte avisen Dagbladet og mener at over 8500 tilskuere er for dårlig. «Det burde uten tvil vært flere» la kommentator Jørgen Klem til.

Det er mange som mener noe hele jævla tiden når det kommer til Enga. Spesielt lage en negativ vinkling uansett hvilke fakta som ligger fremme.
For sammenligner vi med fjorårets serieåpning, som også da var på en mandag og også da mot Viking – slik at sammenligningen er ganske fø..ings brukbar- var det over tusen flere tilskuere som så et rettferdig resultat denne gangen, mot et ikke fullt så hyggelig hjemmekamp mot Siddisene i 2016.

Du bomma på trynet…

Det beste med disse «fotballekspertene», er at de skyter seg selv i foten (jepp, det er her jeg mener de burde siktet høyere og bokstavelig talt spist bly) gang på gang.
For Mathisen mente at Enga burde trekke 2000 flere tilskuere, men ser at mandag kveld er noe ugunstig tidspunkt. Kanskje det hadde kommet 1-2000 flere om tidspunktet hadde vært bedre, argumenterte han mot seg selv.
Skuddsår i foten nummer to: Selvfølgelig har det noe å si at det er direktesendt kamp på tv og det trekker noen tusen ned det også.
Ikke nok med det, men her flesker man til og mener at Viking ikke bare tar med seg få folk generelt (og derfor enda mindre på en sen mandag hvor kamper går på tv), men de er ikke et lag som trekker folk til stadion….

Så for å oppsummere fotballekspertene sitt regnestykke om Vålerengas dårlige produkt:
De er på tv.
Mandagskamp.
Mot et lag som ikke trekker tilskuere (som betyr Enga er grunnen til at det blir tv- kamp).
8559 tilskuere; nest mest i Eliteseriens første runde, men med potensielt 1-2000 flere pga tidspunkt, 2000 + pga tv-kamp og kanskje to tusen til om det hadde vært et mer spennende lag enn Viking (eller Sogndal/ Kristiansand/ Haugesund/ sett inn dølalag).

14000 tilskuere er for dårlig, Vålerenga!
Mandagens tilskuertall er høyere enn hva 8 klubber hadde som sitt høyeste tilskuertall i fjor, samt høyere enn 11 lags snitt fra fjorårssesongen.

For media- Norge har jo nesten glemt sine daglige oppdateringer om den drammensiske benkesliteren i Nederland for å følge Finne, Keita, Elsebutangen og Ejuke, ikke sant?
Blabladet; som publiserte saken om 'tribunetragedien', har absolutt ikke nevnt disse spillerne om man søker på nettsidene deres.
Det er en og annen trener som har uttalt seg før kampen på mandag, men disse utrolige spilleranskaffelsene Enga har gjort, burde fått folk til å gå av huse for å se Enga, mener de.
Mediet som melder at det er dårlig at folk ikke løper for å se disse spillerne har heller ikke skrevet om at de i det hele tatt finnes, men det må altså folk faenmeg sjekke ut selv.

Hysj! Det kommer mer idioti…

For smartingene hos Norsk Toppfotball greide ikke å la en sjanse til å pisse litt på Enga gå fra seg de heller. «Rosenborg og Brann leverer bra og sikre tall» uttaler adm. dir Leif Øverland.
Vel, hadde det ikke skjedd en dritt i Oslo, så hadde vel folk trukket seg på kamp som eneste gjøremål her også.
Alle vet jo at det er - lik hovedstaden- et tosifret prosent med innflyttere til Bartebyen og fødebyen til Bård Finne som holder med sine respektive lag, men driter i det og heller ser RBK og Brann uke inn og uke ut... Det vet jo alle. Logisk, det. Helt klinkende klart at det er sånn. Fotball er fotball.
Sorry, men det stemmer ikke. Ingen innflyttere til Tigerstaden som har et lag i Eliteserien, går kun for å se Vålerenga og sammenligningen med at det er mye folk i Oslo, blir feil.
Vi er en smeltedigel av mennesker, i Trøndelag har de innavl som valgfag på skolen og familietrær som er mer som en tornebusk.

Blabladet har også sluppet til en de kaller «Discovery- ekspert», hva enn det er, men da slår de i alle fall fast at han ikke er ekspert på fotball.
«Det burde minst vært 15 000 på hver Vålerenga-kamp. Du må vel ti år tilbake for å finne slike tall» sier Jørgen Klem. «Lag i medgang trekker også flere folk» skyter han inn mellom noe om at Lyn trakk tilskuertallet opp når det var lokalderby.
 Selvfølgelig! La en forvirra Lyn-supporter uttale seg! 

Jeg minner både dere og Klem om at Lyn ledet Tippeligaen (noe som burde kunne klassifiseres under kategorien «lag i medgang») og dro hele 3000 tilskuere!!!!
Det er vel ikke sammenlignbart, siden det er akkurat i den perioden Klem mener at tilskuertallene var mye høyere enn de den gang var.
Forstå det den som kan.

Det er ikke lett å være ekspert, når man ikke vet hva man snakker om...
Problemet er at det er høy underholdningsverdi av å høre ekspertene drite seg ut. Folk hisser seg opp over fornærmelsene mot eget lag, men bader i skadefryd når samtlige andre får negativ fokus. Vel, minus laget som har dratt norsk fotball gjennom søla i to tiår...

For fotballekspertene og media har mer fokus på å snakke negativt om lagene, spillere og trenere, i stedet for å fremsnakke norsk elitefotball slik at folk ønsker å dra på kamp.

Løsningen på problemet....

Kanskje det ikke er Oslo-by, eller ‘produktet’ Vålerenga som er problemet.
Kanskje den største grunnen til publikumssvikt er udugelige «fotballeksperter» som vil ha mer oppmerksomhet om egen person, enn grunnen til at de i det hele tatt er i media, nemlig Eliteserien.

Snakk positivt om Enga, Mathisen. Skriv positivt om Enga, Dagbladet. Konsentrer deg om Eliteserien, Klem.

Vi er ubeseiret på hjemmebane i 2017 og har en drøss med unge, norske talenter som spiller fotball og kan løfte Enga og norsk fotball til nye høyder.

Det kan trekke mange folk til stadion og er mye mer spennende enn å høre om benkeslitertilværelsen til Martin Ødegård i Heerenveen.