Bunnen er nådd

(c) Grydis
(© Grydis)

Andre Danielsen på Viking kalte Stabæk for bunnlag, da de tapte for Bærums-laget. Aftenbladet i oljebyen siterte kapteinen. Start har blitt kalt bunnlag 9 ganger av landets største mediehus. Enga derimot, ble kalt bunnlag 11 ganger etter kampen mot Molde. Av TV2 alene...

De har det sikkert litt gøy av å plage «disse hovedstadsfolka». For kan de ikke kalle laget med 6 lag bak seg for bunnlag lenger, så må vi snakke om tomme tribuner. Selv om Enga spilte bortekamp. Eller hvordan man ser Enga sliter, mens Sportsklubben Breiflabb har trykket tre tidligere Vålerenga-spillere til brystet og dermed fått ut full potensiale fra de. Noe vår klubb ikke greide. Bunnlaget. Vi ødela nesten karrieren for en skadet Braaten som ingen ville ha, så han fikk betalt for å restituere seg hos oss og dra når han var i form igjen. For ikke å snakke om den grusomme metoden vi brukte for å knekke pappadalten Heltne Nilsen. Fysj om atte! Godt de blir tatt vare på i Bergen.

Braaten har en assist og Heltne Nilsen har to mål og en assist. 4 målpoeng på to spillere er visst overlegent for en klubb som har 24 mål (og minst 40 målpoeng fordelt på alle andre) i følge Fotballkveld sine synsere.
«Kom som vrakgods fra Oslo og slått ut i full blomst her» mente Mathisen. Ta med Ruben, så ligger de som nummer 6, 10 og 15 på den lokale poengligaen.
Som betyr at «bunnlaget» Enga har 8 spillere som er i like full blomst som Braaten og seks spillere som er bedre enn full-blomsten Heltne Nilsen.

Fortjent og ufortjent

Det hjalp ingenting at Vålerenga har vært best på banen i de aller fleste kampene (samt holdt barte- ballklubben til 0-0 i 80 minutter), det var slakt fordi vi tapte. Det var aldri snakk om at vi hadde ballen, skapte noen sjanser, men ikke scoret. De nevnte ikke at vi hadde overtaket eller regelrett rundspilte andre lag, men var uheldige da motstanderens eneste sjanse ble omgjort til mål.
Stabæk vant fortjent, fordi «det hjelper ikke å være totalt dominerende, når man slipper inn to mål i mot på egne feil. Selv om Stabæk ikke greide å lage sjanser selv» het det da. 
Mot Sarpsborg i går mente Jesper Mathisen at «Hvis kampen ble spilt igjen HADDE Sarpsborg vunnet»!!! 5-3 er statistikken i «skudd på mål». Da teller ikke våre to mål (mål er mål, ikke sjanse). 

Javel. Da vil jeg gjerne starte sesongen på nytt.
For hvis det er slik at det dominerende laget alltid skal vinne (om kampen spilles igjen), er jo vi egentlig på medaljeplass.

Så har nok Jesper Mathisen det vanskelig for å kalle sitt eget lag Start for et bunnlag. Med andre ord, hold deg unna ekspertpanelet om du ikke greier å være upartisk.
Null seire og du våger å kalle andre lag for bunnlag?
Kan du ikke bare kalle Mini Jacobsen for en høy, kjekk mann som ikke ligner på Jahn Teigen i det hele tatt, din fjott?
Fortsetter du blir du like håpløs som Lars Tjernås.

Tjernås var som kjent ute i forrige uke og mente at Rosenborg måtte heies frem av fotball- Norge da det ville gange oss alle at de fikk koeffisient og ikke minst masse penger.
I går var Lars Tjernås kvalm av alle pengene i overgangene rundt om i Europa den siste tiden, spesielt en som hadde kostet en milliard.
«Det er bare noen klubber som har så mye penger og det ødelegger fotballen».

Altså: en av verdens rikeste klubber- i verdens mest innbringende liga- ødelegger altså fotballen med en utgift på 1 milliard kroner, mens en femtedel av de kvalmende pengene - langt over budsjett for samtlige Tippeligaklubber- hadde gagnet fotball-lilleputten Norge om Rosenborg fikk det alene hvert år?
Man skulle tro det hadde lekket regnvann inn i hue på fjompen, men vi vet jo alle at han er ganske utvanna oppi topplokket fra før av, så det er hans ærlige mening. Uansett hvor dum og selvmotsigende den er.

Så om man skal snakke om bunnlag, kan man slutte å titulere 10. plassen og Enga som ett og heller si det som det er: Mathisen og Tjernås er fotball-ekspertenes absolutte bunnlag. Og det ser ikke ut til å det vil forbedre seg heller. Akkurat som Mathisen sin klubb Start