Best i by'n....

(c) Lasse L
(© Lasse L)

Om du irriterer deg over dårlig humor i reklamefilmer f.eks, burde du holde deg langt unna dette våset.

 

Nå er det nå engang sånn at flere av oss kommer til å runde halvparten av årene til den jubilerende klubben, men til gjengjeld blir vi bare halvparten av vekta til noen av spillerne på Bislett i går.

Jeg vil ikke nevne navn, men Bernt Hulsker så ut som han stod til heving.
Det er dommere i bedrift-fotballens lavere divisjoner som spiser mindre porsjoner enn mannen som har podcasten med det feilstavede navnet.
La oss ikke glemme, de dommerne forbrenner det også av. 

Det var sommer og sol over Bislett. Noen hundre Enga patrioter hadde tatt turen til den gamle lekegrinda for å se fortidens helter valse opp med den aldrende klubbens tidligere lønnsmottagere.
God stemning blir det fort når man sitter med innebygd brusbegerholder selv og ser at de kongeblå har lagt opp mer enn bare karrieren. Da er det ikke beina på buksa vi snakker om...

Når laget måtte trekke inn magen for at alle skulle få plass på lagbildet, sier det vel sitt.

Det er uansett gøy med en slik showkamp og det føltes nesten litt som å være på tur i Europa. Solen steiker i panna, godlunte Enga-folk rundt deg, en speaker man ikke skjønner hva han gauler om og de andre supporterne som jubler vilt etter hver setning.
Det skulle vise seg å være lagoppstillingen til 120 åringens ut-esede...jeg mener utvalgte menn (og hun med håret. Suck-a-lot-ski, som hun heter på nett).
Mulig de hadde 40-50 stykker, for vi gikk glipp av hvor mange de ropte opp etter rundt 27 «Heey».

Våre gutter gikk i gang og skapte mye fremover, samt blokkerte enkelt det som kom andre veien.
Moro å se gutta slippe seg løs og ‘heppe’ litt.
Banka inn et mål, en giga-driti-på-leggen-breiside-i-stanga fra de med feil fargekombinasjon, så putta Freddy andre målet. Freddy som forresten er den eneste man kan si har blitt tynnere. Synd det kun gjelder håret, men det er da noe.

Vi putta igjen. Dommeren overså en soleklar hands/offside/staffe-den-andre-veien- situasjon og lot målet til skiklubben stå like før pause. Dommerjævel. Kjøpt og betalt (ironisk nok med pengene vi betalte for å komme inn...) osv osv.
Pause.
Blikkene fra spillerne for at en voksen kar vil ta noen bilder var sårende: Jeg burde uansett ikke vært i garderoben eller forsøkt lokke spillerne inn i dusjen.
Deres tap, men med reklamebilder med en naken Bolthof i profil som promoterer skinken han viser og soppen han ikke viser frem, har man uansett bilder som ikke er mer flatterende enn de man kunne latt meg tatt...

 

I andre omgang var de som er i vår tidligere lekegrind siden de ikke har penger til å være i sin egen snart dødelig stille stadion sine supportere både høylytte når egne spillere driblet ballen bakover i upresset situasjon (hemningsløs jubel) eller når Jalland og co var noe sent ute, høyt med knottene, stempling bakfra og andre små detaljer de hengte seg opp i (buing).
Dette er folk som jubler over innkast i uopprykkelig 3. divisjon.
Jubelen sto i været (sol og lite skyer, som ikke var lyn-aktig, men lell) når de truet dommeren med total utestengelse fra turisthyttene i Valdres og derfor fikk straffespark.
Vår stolte hane Øyvind Bolthof reddet mesterlig, men dommeren blåste da han mente at å holde ballen fast ikke er ensbetydende med redning. Spesielt om ballen har vært innom målmaskene først.
Urettferdig og juks, men hva kunne vi forvente? Etter uhorvelig mye tid lagt til (i overkant av ett minutt) hadde vi kjempet sammen og vunnet til slutt.
Det var noen av tilhengerne til elektrisk spenning fra oven som mente det er frustrerende å ikke ha mulighet til å rykke opp denne sesongen og der har de full sympati fra oss.
Vårt rekruttlag kan ikke rykke opp de heller...

De kongeblå:
Øyvind Bolthof
Andre Muri (kapteinsbindet rundt hodet, Andre?)
Erik Hagen
Freddy dos Santos
Joachim Walltin
Jørgen Jalland
Lars Øvrebø
Morten Berre
Bernt Hulsker
Magne Hoseth
Bjørn Viljugrein
Rune Lange
Jonas Krogstad
Knut H. Heiaas
Fredrik Thorsen
David Hansen

Mål:
Litt inn i kampen: H.Heiaas eller Viljugrein (tror vi) 1 – 0
En stund etter: Freddy dos Santos (han er den eneste med hårmanke, så det var han) 2 – 0
Rett før deres mål: Han på venstre (skal vi tro dama bortenfor var det David Hansen, men... nei) 3 – 0
Deres mål: Flass (han med navn som høres ut som en forvirra trønder som lurer på hvem noen er... Eeeeeeee, du??)  3 – 1 

PAUSE
Deres tvilsomme straffe: Samme flass (str.) 3 – 2
SLUTT