Tabelltips 2017

(c) wiki
(© wiki)

Eliteserien sparkes straks i gang. Her kommer Klanens nøytrale vurdering av årets sesong (ja, faktisk). 

Elitserien settes i gang i dag, selv om det ikke blir ordentlig spennende før på mandag. Likevel, er det på tide med et tabelltips. Den er faktisk satt opp sånn vi tror det ender og helt uten Vålerenga-briller involvert. Hvert fall nesten... 

 1. Rosenborg – Dessverre. Orker ikke skrive mer om det. Overlegen stall og overlegen økonomi. Vinner igjen. Boring.
 2. Odd – Har venta på nedturen for Odd lenge nå, men de leverer stabilt hvert år. Har en solid stall og er gode i alle ledd. Det er jevnt bak trønderne, men Odd ser best ut av «røkla».
 3. Molde – Gjengen fra Romsdal var forventa å ta opp kampen med Rosenborg i fjor. Var da ikke i nærheten. Likevel har de en solid tropp som har klassespillere i alle ledd og har fått tilbake viktige Dempsey i trenerteamet.
 4. Vålerenga – Det blir en opptur for Deilas gutter. Ser man på troppen så er det mye som tyder på mange mål i våre kamper. Gode offensivt, men defensivt ser det tynnere ut. Zahid er blant ligaens beste spillere, men faren er stor for at han forsvinner i sommer og det vil være et stort tap. Er også avhengig av en spiller som scorer 15+ og det er absolutt Moa kapabel til, men er veldig skadeutsatt. For tynt forsvar til å ta medalje, men en fjerdeplass er et godt steg på vei mot verdensherredømme.
 5. Godset – De bitre herrer fra Drammen er vanskelig å plassere. Har en bra tropp med gode spisser, god sentral midtbane, samt gode backer. Stopperne og keeper er nok ikke gode nok til å ta medalje, men vil nok være i toppen hele sesongen. 
 6. Sarpsborg 08 – Jevn og stabil stall som vil lage trøbbel for mange. Havna på sjette i fjor, havner på sjette i år – uten at så mange bryr seg om det.
 7. Brann – Fra sølv til sjuende. Med sin dørgende kjedelige fotball tok Brann sølv i fjor og jeg tror ikke vi kan forvente noe annet i år. Mange har nok bedre mottrekk mot dette i år og da vil Brann få det tøffere. Børven på topp er god, men ellers ser laget ganske ordinært ut. Den mest spennende bergenseren skal herje i blått i hovedstaden og det sier vel nok.
 8. Viking – Sliter enormt med økonomien og mister stort sett alt av klassespillere. Mye ungt og troppen er tynn. Har også en voldsomt tung start på sesongen, der de møter oss, Odd, RBK og Sarp i løpet av de fem første. Kan fort være hektet av allerede da.
 9. Haugesund – Solid fjerdeplass i fjor, men har mista flere viktige brikker siden den gang. Skille i ligaen går her tror jeg og det vil være færre poeng opp til bronse enn ned til nedrykk/kval herfra.
 10. Sogndal – Jeg trodde Sogndal skulle rykke ned i fjor, men de klarte seg uten problemer. I utgangspunktet tror jeg de får det tøft i år også, men ble så imponert av det de leverte i fjor at de settes topp 10. Dog vil det nok være ganske kort vei ned for Bakke & Co. 
 11. Tromsø – Serien avsluttes sent i november. Det betyr snøballkrig oppe i nord i de siste rundene. Og det skal dem ha disse nordlendingene, de er gode med snø. Reddes av det etter å ha slitt i sumpa hele sesongen.
 12. Aalesund – Var godt planta i Obos i fjor, men redda seg på en eller annen måte inn. I vinter har det vært mye utenomsportslig rør og mye tilsier at de skal ned i gjørma igjen. Ser dog sterkere ut enn de under og klarer seg nok en gang.  
 13. Stabæk – Kval i fjor, og det er vel stor fare for at de havner i nærheten av det i år også. Har et veldig ungt lag, men med en av landets beste ungdomsavdelinger så betyr det at vi får se mange spennende spillere. Fortapte Nadderud fortjener dog ikke spill i landets øverste divisjon.
 14. Kristiansund – Nykommer i ligaen. Det betyr nok at de henger godt med i starten bare på ren entusiasme og innsats, før det blir verre og verre utover sesongen. Har blant annet spennende Kamer Qaka, som vi kjenner fra før, i troppen. Er så klønete å komme seg til Nordmøre at det holder at de blir oppe i en sesong.   
 15. Lillestrøm – nei nei nei. Dette var trist. Også i jubileumssesongen da. Den økonomiske situasjonen blir så kritisk at Bjarmann må gjøre comeback. Det ender uheldigvis med selvmål i siste runde, som igjen sender dem ned i Obos. Stokstad og Hoff gråter i kor live på tv, Tom Lund river av seg huet (igjen) og strømmen blir igjen skrudd av på Åråsen.  Hipp hipp og god tur ned!
 16. Sandefjord - Har ganske klart den tynneste troppen i ligaen. Bohinen prøver seg med kloke taktiske grep og formasjoner, men det skal mye til for at de holder plassen. Tror de ender ganske klart sist. 

NB! Dette ble skrevet før siste dagen i overgangsvinduet. VIF med et par sterke signeringer som gjør de til en hetere medaljekandidat, mens Viking ble enda mer svekka.