Før lsk borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Sesongens største og viktigste kamp er endelig her. Det er de her vi lever for, så her er det ingenting annet enn full gass som gjelder. På tribunen og gresset. Tramp, tramp, tramp på en fugl. 

Hønefoss var et enkelt hinder på veien mot «bøtta» i midtuka og poengfangsten i ligaen ble doblet i forrige runde mot Start. Det føles derfor som vi endelig er i gang med sesongen ordentlig og kan ta den lange turen ut på den tjukkeste bygda med noe som ligner litt selvtillit.

Likevel må vi nok bare akseptere at det er hjemmelaget som er favoritter på lørdag. På grunn av resultater denne sesongen riktignok, for troppen vår står ikke noe tilbake på Lsks - heller tvert i mot. Også har vi jo hatt jævlig mange gode minner fra Vårt Åråsen, selv om bookmakerne har hatt lavets odds på hjemmelaget. Det må ikke glemmes.

Det er to ting jeg frykter her jeg sitter med drøye 15 timer til avspark. Det jeg frykter aller mest er at vår bauta og viktigste spiller, Kjetil Wæhler, ikke spiller. Inni den frykten kommer den andre, og det er tanken på hvordan vi skal stoppe ligaens toppscorer uten han? Savnet av en Panzer er merkbart akkurat nå. Han hadde klipt denne Friday rett ned i løpet av få minutter, fått en advarsel og gjort den mørkhudede mannen redd for resten av kampen (se og lær Rønsen). Om Simon Larsen klarer det samme er jeg litt usikker på.

Som mange av dere sikkert har fått med dere så snikskryter jeg ofte av at jeg har sett laget vi møter en rekke ganger. Nå skal jeg snikskryte av at jeg ikke har sett vår neste motstander i det hele tatt. Jeg ser mye ball, men aldri lsk, utenom to kamper i året. Jeg skrur av når det kommer om dem på fotballkveld og blar over i et jævla tempo når det kommer om dem i avisen. Det hele kan sammenlignes med en allergi. I morgen er jeg klar for en allergisk reaksjon og medisinen er enkel. 3 poeng.

Det som egentlig var poenget var at det vanlige røret om hva vi kan vente oss osv av laget vi møter må utgå denne gangen. Vi møter ligaens toppscorer og en jævla klovn av en keeper ikledd en ufyselig gul drakt. Mer trenger du vel ikke å vite?

Så hva kan vi forvente av våre gutter da? Troppen er ikke ute enda, så hvem som er ute og hvem som er inne er ennå usikkert. Kaptein Grindheim og Wæhler var ute i cupkampen mot Hønefoss, mens Fredheim Holm måtte ut tidlig mot Start. Om alle de tre er ute er det en aldri så liten krise. DFH kan erstattes, men uten vår kaptein eller forsvarsjef blir dette tungt. Kveldens aftenbønn omhandler derfor at disse stables på beina og blir klare.

Skal vi ta se litt på det som er positivt så er det at det offensive så bra ut på onsdag. Jada, det var mot svak motstand, men det var likevel godt å se. Også er Brown virkelig i gang nå og jeg er helt sikker på at han vil gjøre livet surt for stopperne til småfuglene, hva nå enn de heter.

Som vanlig før disse kampene sitter man med en frykt for å tape. Men som vanlig sniker det seg også inn en følelse av at vi får en ny opptur på arenaen vi har herjet så mange ganger før. Utskjelte Brown blir helten?

Det ryktes om mange ledige plasser i bortesvingen og det er ingenting annet enn flaut. Bortesvingen på Åråsen skal alltid fylles når vi drar dit. Alltid! Her er det faktisk ingen unnskyldning som er god nok for å bli hjemme. Få på deg noe vanntett og kom deg på bygda. Vi har et derby som skal vinnes! 100 % innsats i 2 x 45. 

Vi ses i den blå veggen.

Hater Kanari!