Før Viking borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Siste serierunde spilles i Stavanger mellom to lag som ikke har allverden å spille for. Likevel hadde det vært deilig med en god avslutning på en ellers bedrøvelig sesong. 

Kampen mot Lillestrøm ble som spådd ikke en festforestilling. Vålerenga var ikke gode, men bedre enn bønda, i tillegg skulle det greiene de har på midtstopperplass vært utvist tidlig. Igjen hadde ikke dommeren baller nok til å gi det røde kortet. Igjen ser han situasjonen, men er for feig til å påvirke kampen såpass mye. Samme som mot Aalesund. Der har Ken Henry nå skjønt at han ikke har noe i Tippeligaen å gjøre og dømmer sin siste kamp i kveld. Dag Vidar som dømte kampen mot lsk bør kanskje følge etter. Men vi fikk med oss poeng og sikra plassen, mens våre gule uvenner må skjelve litt til. De rykker dog ikke ned, dessverre.

Men nok om dommere og lsk. Nå skal sesongen avsluttes, mot det samme laget det hele starta mot i midten av mars, i Stavanger. Ingen enkel oppgave, men en ting skal kampene i Stavanger ha, de pleier å være god underholdning. 5-5 og 3-4 har det endt de to siste åra. Og vi trenger litt god underholdning nå etter flere uker med nervøsitet og høye skuldre. Samtidig skal det bli litt godt å avslutte denne sesongen nå, vi har tross alt vært nede i gjørma fra dag 1. Jeg er glad i fotball og spesielt Tippeligaen, men det holder når snøen laver ned og gradestokken har vippa ned på det blå feltet. Det er godt at neste sesong blir enda lenger og avsluttes i desember. Gratulerer NFF! 

Er ikke så mye å skrive om Viking. De er utrolig grå, har ingen syngende supportere og har faktisk dårligere råd enn oss. De er høyere enn oss på tabellen, men det kan jeg sette ganske mye på at de ikke er til samme tid neste sesong. Det var spesielt en ting jeg la merke til da jeg sjekka opp Viking i dag morges. De har tatt mer poeng borte enn hjemme, en god del mer faktisk. Spesielt, men det forteller mye om at det ikke akkurat er en gryte vi skal besøke i kveld. 

For vår del er Wæhler tilbake fra karantene, mens Larsen, Lekven og Lindkvist ikke er med i troppen siden sist. Det betyr at Larsen har spilt sin siste kamp for klubben. Vi takker han for innsatsen og ønsker han lykke til i Start neste sesong. Vi tror nok du passer hakket bedre i OBOS. Wæhler spiller sin siste kamp i kveld og det er veldig trist. En bauta og en spiller som ALLTID blør for drakta. At han skulle gi seg bare måneder før vi fikk på plass egen stadion var litt overraskende, men mannen er 40 år og fortjener hvile nå. Takk for alt, Kjetil! 

Ellers er det gledelig med mye ungt i troppen. Jeg håper noen av de får spilletid og får vist seg fram. Ellers har jeg på følelsen at Zahid kommer til å herje i dag og setter noen kroner på at han setter en kasse. 4 i odds. Det betyr at hvis du setter 500 så kan du kjøpe sesongkort i morgen. Skal gi meg med oddstips for i dag, men lurer du på noe så er det bare å sende meg en melding. 

Det er en spennende siste runde i Tippeligaen. Vi er dog ikke endel av spenningen lenger og takk for det. Jeg tror Glimt rykker rett ned, mens Tromsø havner på kval. 

La oss avslutte sesongen med stil nå, gutta. 

Heia VIF og takk for i år!