Før Vidar hjemme

(c)
(© )

Veien mot et møte med vår gode gamle venn Harald og hans pokal har nå kommet så langt at det begynner å kile litt. Etter kampen mot Vidar skal og bør den veien være enda kortere.

Etter uker der det igjen stort sett bare har vært negativ fokus rundt Vålerenga er vi nå klare for det som ser ut som vårt eneste håp denne sesongen, nemlig cupen. Det ble tap i Drammen, noe som forsåvidt var ganske forventa av mange, men som ble veldig surt etter at vi leda 2-0 til pause. Og det burde vært mer. Dessverre endte det hele i fullstendig kollaps og null poeng. 

Med null poeng der økte bare luka opp til toppsjiktet og det aller meste tyder på at vi skal få mer enn nok med å komme oss over midten denne sesongen. Blir det ikke bedring snart kan det faktisk bli en nokså nervepirrende høst med tanke på å fornye kontrakten i øverste divisjon. Men det er jeg ikke spesielt bekymra for enda, for så ræva har vi ikke vært.

Men dette skal handle om cupen og der har vi ikke gjort noe som helst galt enda. Bunnsolide mot «Kåffa» i forrige runde og nå venter enklere motstand i han Vidar. Seier vil bety kvartfinale og det med en hel haug av Tippeliga-lag ute av dansen.

Hvis dere håper, eventuelt forventer, masse forhåndsinformasjon om hvordan Vidar spiller eller hva vi kan vente oss denne onsdagskvelden på Ullevaal, så må jeg skuffe dere. Jeg vet nada, niks og ingenting. Det eneste jeg vet er at de er i samme avdeling som VIF 2, der de nå ligger plassen bak våre unggutter. Også har de slått ut Viking på veien. Vil du vite mer må du nesten ta turen til stadion og oppleve det selv.

Så var det oss da. Hvem er skada? Hvem er sendt på ferie? Troppen var ikke lagt ut da dette ble skrevet, så fullstendig oversikt har jeg ikke, men at Grindheim er tilbake er hvert fall sikkert. Ellers er både Zahid og Wæhler tilbake etter å ha stått over sist med karantene. Det vil jeg tro betyr at vi endelig får se Nation og Wæhler sammen som midtstoppere. Et lite spørsmålstegn er om Nation tåler to kamper såpass tett etter hverandre og at han heller spares til kampen i Ålesund. Forøvrig tror jeg Rekdal kjører full pupp som om det skulle vært en seriekamp. Han har stilt sterke lag helt fra runde 1 og jeg kan ikke skjønne annet enn at han vil gjøre det samme her. Han og vi har ikke råd til å tape denne. Så enkelt er det med den saken.

Dette skal være klasseforskjell og det tror jeg vil vise seg ganske raskt. To divisjoner skiller, vi spiller hjemme og gutta vet at dette er deres sjanse for sølvtøy i 2016. Vi skal bare ikke tape for et lag som stort sett alle som er under 30 år må «google» hvor er fra.

Det som kanskje jeg, og flere med meg, gleder meg mest til med denne kampen er at 228 eller Gaza om du vil gjenoppstår. Ikaros har i flere år skapt bra trøkk i svingen på egenhånd, i morgen skal vi alle stå sammen om stemninga i svingen. Gode gamle Cola-svingen. Det blir starten på en ny æra og det blir starten på det som på våre nye stadion skal bli landets heftigste supportertribune. Så om ikke kampen i seg selv er interessant nok for deg bør du hvert fall dra dit for å oppleve, og ikke minst bidra til trøkk på Gaza. Det koster 100 spenn og jeg kan garantere at det er verdt det. Skulle du av en eller annen grunn mene noe annet, men likevel vil på kamp, så koster billettene på langsida 200,-.

Så da ses vi klokka 18 på Ullevaal? Vidar skal ha for en ting og det var at de kom til Ullevaal. Men uten Harald tilstede og uten mulighet for at de skal dra dit igjen når vinteren er over oss i november.

Vi er Gaza, vi er Gaza, vi er Gaza – Vål’enga!