Før Tromsø borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Vålerenga 2 beholdt plassen i går, nå er det opp til A-laget å gjøre det samme. Hvor stor fordel er det at Deila skal lede laget? 

Vålerenga leverte en dårlig kamp mot Stabæk, men fikk med seg et meget viktig poeng likevel. Det ene poenget gjorde ikke situasjonen noe særlig lettere, så vi tar den lange veien til Tromsø med kniven på strupen.

Det er et eller annet galt med meg om dagen. Jeg er ikke redd for nedrykk og jeg skjønner ikke hvorfor. Kanskje er det fordi vi har fem lag bak oss og at det ser «komfortabelt» ut. Det hjalp heller ikke at Stabæk kjørte kosthus-varianten mot Sarpsborg i dag lørdag. Da de slapp inn to mål på de siste fem minuttene var jeg hvertfall trygg på at det ikke ble direkte nedrykk.

 Jeg vil tro redselen vil komme for alvor med tap i Tromsø. Poenget her var uansett ikke å fortelle dere om mine følelser, det skal dere få slippe. Men det virker som at spillerne tenker det samme som meg. Og det er et adskillig større problem!

For kampen mot Stabæk var absolutt ingen «höjdare» og spillerne virka rett og slett ferdig med sesongen. Det er skummelt! Det er så enkelt som at hvis vi taper de tre kampene vi har igjen så spiller vi i OBOS-ligaen i 2017.  I det minste kvalikk i og med at Stabæk virker svært lystne på å ta en tur ned til der de hører hjemme.

Derfor er det gode nyheter at det var antydning til litt knuffing og høy temperatur på trening denne uka. Så lenge gutta ordner opp, er en økning i temperatur bare positivt. Så får vi bare håpe at den blir med ut på det kunstige gresset der oppe i nord.

Jævlig langt oppe i nord faktisk. Så langt oppe i nord at det føles som vi spiller europacup når vi er der oppe. Da vi vant 5-4, uten særlig motstand, der oppe i fjor følte jeg faktisk på at vi var unike i Europa. Martin A var kanskje ikke så ille alikevel?

Rundt VIF er det aldri stille. Ei heller denne uka. Fredag kom nemlig nyheten om at Deila tar over ansvaret fra nå av. Kanskje ikke så overraskende, men det virker litt panisk.  Jeg ser alle blir veldig glad for det eller føler det naturlig. Jeg synes det virker litt som panikk, men jeg skal la det være. Det var rart å se han på benken sist uten at han gjorde noe som helst. Nå skal han være delaktig i kampen og da kan det bli hektisk i teknisk sone sammen med vår entuastiske venn, Tandberg.

Vålerengas rekruttlag sikra plassen i Oddsen-ligaen lørdag ettermiddag. Noe jeg ble svært glad for. De satte ny rekord for vårt andrelag også. Det viser at det er mye kvalitet på vei og at de gutta som trenger mer matching får det på et bra nivå. Så får vi bare håpe at våre mest lovende ikke havner i troppen til vår «erkefiende» Godset i årene fremover. Der er det som kjent bare vi som kopierer dem, vårt store forbilde, nok til at logoen egentlig burde endres fra VIF til SIF.

Det skal nevnes at jeg leste at Stjørdals-Blink, eller hva de kaller seg, håper på å beholde plassen fordi VIF rykker ned og at VIF 2 derfor flyttes ned til 3. div. Kjære Stjørdals-Blink, dere høres ut som en is jeg spiste da jeg var ung som hadde tyggis i «pinnen». Dere hører hjemme på nivå fire. Ferdig.

Nå kommer analysen av Tromsø. Den blir kort, fordi jeg vet lite om hva som møter oss. Er Tromsø på TV, så bytter jeg kanal. Enkelt og greit. Kanskje fordi jeg har fått meg en samboer som begynner å bli noe lei fotball, eventuelt at Tromsø spiller en fotball som ikke passer inn i min overdrevne fotballinteresse. Det er noe med et lag som hører til like langt unna som Paris. Det eneste jeg vet er at de trenger tre poeng mer enn oss.

Tromsø har et rykte på seg til å være et så jævla bra hjemmelag. I år har de 5-3-5 hjemme på Alfheim. Det skremmer ikke deg, det skremmer ikke meg. Det eneste jeg kommer på som er negativt er at vi møter de i slutten av oktober og at vi kanskje må spille med truger.

Så hvordan står det står det til med vår tropp?  Sander Berge er ute resten av sesongen med en skade i menisken, mens Moa er tilbake fra karantene. Det er selvfølgelig synd med Sander, men vi har flere som kan håndtere hans posisjon. At Moa er tilbake er bra for oss nå. Vi trenger en spiss som scorer. Og ja, det jeg sier er at han scorer på Alfheim.

Vi skal slå Tromsø, og lever fint med uavgjort. Det er et godt utgangspunkt før joikakakene inviterer til fest og gratis inngang søndag ettermiddag.

Vi rykker aldri ned!