Før Start borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Det ble poeng mot Sogndal sist, og selv om seieren glapp er vi nå i en posisjon der alt av poeng tas i mot med åpne armer. Når jumbo Start nå venter spørs det om ikke det må oppgraderes til 3. 

Vi har det tungt, men nå møter vi faktisk et lag som har det enda tyngre. Tenk deg hvordan det er å følge et lag som ikke har vunnet en seriekamp på over ett år. Det må altså være så blytungt at jeg ikke klarer helt å sette meg inn i det. Hvordan i alle dager de klarte å holde seg i fjor er et annet spørsmål.

Nå rykker dem hvert fall ned, med mindre de får hjelp av hele ligaens hjelpesløse hjelper naturligvis. For jeg tror vel innerst inne at jeg ikke er den eneste som har gått rundt den siste uka og tenkt at det ville vært jævla typisk oss om vi tapte for et lag som har gått 30+ kamper uten seier.

Likevel er det en noe merkelig positivitet rundt klubben om dagen. Mindre klaging i sosiale medier har nok bidratt til at jeg har fått det inntrykket. Poenget er at det virker som de aller fleste har troa på seier i Kristiansand på søndag. Eller hvert fall at dette kommer til å ordne seg til slutt. Og ingenting er bedre enn det, for jeg er ikke i tvil om at dette er noe som smitter over på spillerne. Flere av spillerne er aktive på Twitter, så å si noe annet enn at de får med seg noe av gallen som spres er selvfølgelig rør. De får med seg blogger, tweets og annet, enten de vil eller ei.

Mye av positiviteten kommer naturlig nok på grunn av Deila. Og selv om han ikke har tatt over rollen som trener enda, så bidrar han utenfor banen. Og det kan være akkurat nok det til at det snur det. Hjelper han Rekdal med å få tilbake litt glød, så kan det utgjøre en stor forskjell. For det er vel liten tvil om at Rekdal har mangle litt glød på sidelinja den siste tiden.

Ellers er det veldig gledelig at troppen har blitt forsterket den siste uka. Sakor er klar igjen, og sånn han spilte etter hvert før sommeren regner jeg med at han går rett inn på laget. Også Niklas Gunnarsson er tilbake og spilleklar. Han er også forventa å være tilbake i troppen mot Start, men om han starter er usikkert. Fredag ble det også klart at vi har henta spissen Henrik Kjelsrud Johansen fra Odd. En 23-åring som ikke akkurat har bøtta inn mål i Tippeligaen, men som mange har troa på. Da har jeg også det. Nå er denne saken skrevet før troppen er klar, men med eventuelt tre nye navn i troppen betyr det en sterkere tropp enn på lenge. Og det er i hvert fall ingen tvil om hvem som har den sterkeste troppen på Sør Arena på søndag. Så får vi se om det også vises på matta.

Men selv om Start ikke har vunnet på haugevis av dager og uker, så er de ikke helt ubrukelige. De tok poeng i Molde sist, og uansett hvor lite imponerende det er det Molde leverer om dagen, så er det sterkt å ta poeng på Røkkeløkka. Ikke var det ufortjent heller skal man tro han gråhåra kanarien på Fotballxtra. I kampen før tapte de hele 1-4 mot Glimt, men før de datt sammen på slutten kjørte de den matchen. Så det er på ingen måte noen badeferie vi skal ned til på Sørlandet. Her kreves knallhard jobbing, at løp følges, at innlegg klareres og at sjanser settes. 

Det skal sies at det er mye kulere å følge et lag som har noe å spille for hver uke enn kamper som vipper deg fra 8. til 7. på tabellen. Men akkurat nå i dagene og timene før er jeg litt mer usikker på om jeg er enig i det. For den uka her har vært en eneste lang lidelse. Jeg gruer meg som faen, men det er jo det her vi lever for. Vi følger Vålerenga fordi man aldri vet hva som skjer, det kan gå fra medaljekamp til nedrykksstrid eller fra økonomisk storsatsing til konkursfare på ett år. Sånn er det, og sånn vil det nok fortsette å være. Det er uansett jævlig mye kulere enn å være fra Jessheim og melde at du er hardcore Rosenborg-fan fordi du hadde en oldefar som en gang studerte i Trondheim og derfor bare ble det sånn.

Det er uansett nå det gjelder. Det er nå vi skal vise oss som supportere og backe gutta helt til den plassen er redda og litt til. Det er en god gjeng som tar turen ned til Kristiansand og vi skal støtte laget hele veien. Synge oss hese, vise hele Sørlandet at de har besøk av de store og skumle fra hovedstaden, før vi har en helvetes seiersfest på vei hjem. Nå skal vi faen meg vinne. Og blir det bare uavgjort har klatringen begynt da også.

Sørlandet skal farges rødt og blått.

Kom igjen Enga!