Før Stabæk hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Ja, så var vi her da, to lange uker etter tapet på Lerkendal som førte oss ned i sumpa. Nå er det klart for den første av fire akter, mot Stabæk, som ligger godt plassert i den samme sumpa. Nå smeller det! 

Jeg vil tro det er flere enn meg som har brukt pausen på å tenke ut ulike scenarioer av de fire siste kampene av sesongen. Sett på tabellen et utall ganger, sett hvem resten av sumpkameratene møter, regna seg frem til ulike sluttabeller og sjekka at helgen der vi møter Viking i Stavanger er ledig hvis det blir sånn at alle mann alle må ta turen dit.

De fire siste kampene kan beskrives som mye forskjellig. Flere har kalt det cupfinaler, naturlig nok, men etter at det ble konkludert med at cupen er for bønder for noen uker siden kaller jeg det noe annet. Vi går for akter, ikke spør meg hvorfor. Fire akter altså, der de fleste gleder seg mest til akt tre og der den siste akten enten kan bli helt «uinteressant» eller det absolutte klimaks når det gjelder spenning og nerve. Faktisk er det sånn at det aller meste kan være over allerede etter akt en.

For det er faktisk sånn at plassen er så og si sikra med seier over Stabæk. Spesielt hvis Brann gjør jobben mot Lillestrøm. Da ligger de to lagene seks og syv poeng bak, med dårligere målforskjell, og med kun tre kamper igjen. Inni der vil også Glimt ligge et godt stykke bak oss. Med andre ord vil mye være gjort med seier i kveld.

Vi har hatt mange kamper mot Stabæk der vi burde vunnet, både på og utenfor banen. Nå kommer nok den viktigste som skal avgjøres på gress siden en høstdag i 2008. Så lenge jeg har fulgt Vålerenga har alltid Stabæk vært en guffen motstander. Spesielt på Nadderud, men vi har slitt merkelig ofte mot dem hjemme også. Vi trenger ikke gå lenger tilbake enn til i fjor siden sist de slo oss på Ullevaal.

Alle som har fulgt med i det siste vet at dagens motstander har gjort det bedre borte enn hjemme i det siste. De har faktisk ikke tapt borte siden mai. En god del flyt involvert har det vært, men også på grunn av at de best på å ligge lavt og kontre. Fremover på banen har de massevis av hurtighet, noe vi ofte sliter mot, men gudskjelov er hurtigtoget Asante ikke i klubben lenger. På den andre side er det liten tvil om at de sliter defensivt, noe vi blant annet så i kampen da vi møtte dem i vår. Det de ofte reddes av er en av ligaens beste keeper. Totaltsett møter vi et lag med klare styrker og svakheter. På forhånd virker det litt som en kamp der det er førstemålet vinner.

Vålerenga har ikke offentliggjort troppen til dagens kamp enda. Hver gang de er treige med det blir jeg bekymra for at sentrale spillere mangler. Wæhler trente ikke fredag og Moa er ute med karantene, mens Sakor og Nation ryktes å være tilbake. Mer informasjon har jeg dessverre ikke å komme med. I og med at Moa er ute betyr det nok at Kjelsrud Johansen får spissplassen. I en kamp der vi møter et lag som mest sannsynlig vil ligge mye lavt er det ikke sikkert at det er så dumt. Det avhenger selvsagt av at vi får utnytta hodestyrken hans. Ellers er Lundström tilbake fra karantene og går inn på høyrebacken, mens jeg tipper det blir Larsen og Nakkim som midtstoppere. Midtbanen er det noe vanskeligere å tippe, men der føler jeg meg ganske trygg på at vi vil være best uansett hvem som spiller. Berge og Zahid skal være bankers.

Den siste uka har folk blitt mana til kamp i de aller fleste Vålerenga-kanaler på nettet. Ikaros har blant annet invitert til supersøndag med innebandykamp først, der Vålerenga møter Bærums Verk klokka 17:00 i Teglverkshallen ved Hasle t-bane før avreise Ullevaal. En fin mulighet til litt god underholdning før hovedretten klokka 20:00.

Vi i klanen.no har brukt nok spalteplass på å få folk på den kampen her. Har du fortsatt ikke latt deg overtale til kamp, så tror jeg det er sjanseløst nå. Svakt i såfall, meget svakt. For alle som skal på kamp, så er det nå det gjelder. Gi det du har av innsats og hjelp gutta ut av trøbbel.

Vi ses på Ullevaal klokka 20:00.