Før Sogndal hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Det er fredag, fellesferie og kamp på Ullevaal. Ikke en ideell kombinasjon, men er du i Oslo eller omegn, så bør det være en selvfølge at du skal på kamp. De trenger deg nå! 

Hvor skal man egentlig begynne den uka her da? Skal man være bekymra etter skandalen i Bergen eller skal man feire at det endelig har blitt tatt grep oppe på Valle?

Den uka her har vært, på typisk Vålerenga-vis, en berg- og dalbane. Stabæk slo den udugelige gjengen fra Romerike på søndag og sendte Vålerenga ned på direkte nedrykk. Da virka det som folk endelig skjønte hvor ille det stod til, for det tok helt av med innlegg i sosiale medier og blogger. Så kom ryktene om Deila og onsdag ble det klart at han tar over fra 1. januar. Sammen med han kommer Erik Espeseth som skal styre skuta på Valle bedre enn det som har blitt gjort de siste åra. Det tok av i blogger og sosiale medier igjen, denne gang i gledesrus. Så fort kan det snu.

Likevel er ikke den sportslige krisen noe mindre av den grunn. Det er den samme gjengen som skal få oss ut av sumpa. En sump vi vet, bedre enn mange andre, er vanskelig å komme seg ut av. Så kan man spørre seg hva som skjer hvis resultatene fortsetter å være elendige. Kommer Deila inn før da? Inntrykket av det jeg så av pressekonferansen var at det ikke virka aktuelt. Blant annet fordi han og kona venter barn i september. Inntil videre er det uansett ingen tvil om at det er Rekdal som skal få oss over streken igjen. Så får vi se om de siste dagers nyheter bidrar positivt eller negativt når den kampen fortsetter i kveld.

Forrige lørdag i Bergen skal jeg snakke svært lite om. Det har det blitt skrevet nok om allerede, men en ting må tas med fra en første omgang som faktisk ikke var så ille. Moa scora (som spådd)! Han er i gang nå, og det trengs i perioden som kommer nå. Så er det bare å krysse alt man har at han ikke får flere skadeproblemer nå.  

Wæhler er også tilbake i troppen. Kanskje vår viktigste spiller, så at det er en god nyhet vet alle. Grindheim kom inn sist, men la seg på det samme nivået som resten utpå der og prega på ingen måte kampen etter at han kom inn. Men der jeg forrige uke synes det var greit om han ble benka fra start, tenker jeg mer at han bør spille nå. Han er kaptein og har rutine. Vi trenger litt av det på midten også.

Men denne kampen avgjøres ikke på om Grindheim eller Stengel spiller på midten. Den avgjøres ved at spillerne viser innsats og tæl. I tillegg er jo det store spørsmålet nå om Rekdal går over til en mer kynisk måte å spille på. Han er kjent for å være en taktikker og en mester i kynisk spill, men det har vi sett minimalt til etter at han kom tilbake til Oslo. Det er på høy tid at vi får se noe til det nå. En kjedelig 1-0 seier tas 8 dager i uka foran en festlig variant og 4-4.  

Det å møte Sogndal på Ullevaal er noe alle som var der i 2000 har dårlige minner fra. Nå møter vi de igjen i kamp om å overleve. Det er ikke vinn eller forsvinn denne gangen, men viktigheten er enorm. Det å få en 3-poenger og få litt selvtillit er så viktig. Slå Sogndal og slå det som ser ut som en fortapt makrell i Kristiansand neste helg, så er en god del av jobben gjort.

Så kommer vår jobb da. For vi må virkelig på jobb nå vi også. Har du avtalt grilling hos naboen eller er svigers på besøk i storbyen, samma det. Du må på kamp nå. Vi har alltid vært gode i motgang, og det skal vi vise at vi er nå også. Setter Sogndal inn 0-1 via via via som ville vært typisk nå, så blir vår jobb å synge høyere. Dropp piping, syting og annen oppgulp til du har kommet på puben etter match.

Vi ses på Ullevaal!