Før Sarpsborg 08 borte

(c) Line Svalastog
(© Line Svalastog )

Det ble en festaften på mandag da Molde rett og slett ble slakta på Ullevaal. Med sju poeng på de tre siste kampene er situasjonen brått blitt lysere. Samtidig er jobben langtfra gjort, og det skal Sarp få lide for. 

Det er lenge siden Vålerenga har gjennomført en nærmest perfekt fotballkamp. På mandag fikk vi servert noe som var veldig nære akkurat det. «Stjernegalleriet» til Molde ble pissa på så til de grader at den tidligere Champions League, Premier League og La Liga-vinneren på laget ba dommer Eddy på sine knær om å blåse av før tiden. Han ble faktisk så svimmel at han ga opp karrièren i Molde dagen etter. Også var det han Ruben da. Hørt om han? Han gikk ut dagene før kamp og sa han gleda seg til å knuse søpla. Ingen har hørt fra han siden, og noe sier meg at det blir en stund til neste gang han går ut på den måten der.

Men nok om den oppskrytte gjengen fra Romsdal. Nå er det Sarp som gjelder. Byen som kaller seg hockeytown, men som er mest kjent for et gatekjøkken langs E6. I det siste har de fått et bruktbart fotballag også, og de ligger faktisk bare to poeng bak medalje nå. Derfor er det ingen tvil om at det er en tøff oppgave som venter oss på det kunstige gresset nede i Østfold søndag kveld. Men akkurat nå er jeg så naiv at jeg ikke frykter noen lenger og tror vi vinner i Sarpsborg også. Sjukt hvor fort det snur oppi huet på en fotballsupporter...

Men hva har de å by på da? De sleit mot Start forrige runde, men dro det tilslutt i land. Ikke akkurat veldig skremmende. Uansett, det er et solid lag som nå har vunnet tre strake uten å slippe inn mål. I tillegg er det spesielt å se at stort sett hele laget bidrar med scoringer og at toppscoreren på laget bare har scora fire. De er en litt bedre utgave av Sogndal som vi møtte for noen uker siden, noe som betyr at samtlige blør for drakta og at de er vanskelige å bryte ned.

Da vi møtte dem på Ullevaal i vår slo vi de enkelt 3-0. Det var ren overkjøring og det har de neppe glemt. Så får vi se hvordan det påvirker deres inngang til kampen. Jeg føler meg uansett trygg på at de skal få slite med å holde unna for det offensive spillet vi viser om dagen. I fare for å bli litt vel høy på pæra, så er det ikke mange som har vært bedre enn oss de siste par ukene. Hvert fall ikke offensivt. Zahid er virkelig tilbake i form, Moa ser bedre ut enn på leeenge, backene er villige til gå fremover med sin fart og midtbanen er bunnsolid. Luker vi bort klønete ballmist og slurv i forsvar, så ligger alt til rette for at vi skal få en fin høst.

Troppen var ikke offentliggjort da dette ble skrevet, så om Tollås Nation er tilbake eller ikke vet jeg dessverre ikke. Jeg har ikke hørt om noen skader og vi har ingen ute med karantene. Derfor blir det nok ikke særlig endringer på verken lag eller tropp. Jeg så hvert fall ingen som spilte seg ut av laget i forrige kamp.

Jeg tror og forventer at det elendige bortefeltet i Sarpsborg blir fylt til randen, selv om det fortsatt er noen billetter igjen som selges utenfor. Vi ligger fortsatt bare på kvalik, så den harde jobben fortsetter både på banen og tribunen. Sammen blir det 3 poeng i Østfolds bakgård.

Vi ses på Sarpsborg Stadion.