Før Odd borte

(c) Wiki
(© Wiki)

Det ble en skuffende uavgjort mot Glimt forrige fredag i en kamp der våre gutter definitivt prøvde mest, men ikke hadde helt dagen. Nå venter sutreklubb nummer 1 i det som er en av sesongens tøffeste bortekamper. 

Odd borte eller Fagermo away om du vil, er en kamp jeg husker veldig godt fra i fjor. Omarssons raid og stemningen på bortetribunen var helt klart et av fjorårets absolutte høydepunkt. Det er fem poeng ned til nedrykk, så vi er på ingen måte trygge enda, men det ser lysere ut enn for bare noen uker siden. Likevel venter nå tre tøffe kamper på rappen i serien der to av de er borte mot lag på medaljeplass. Laber fangst i de og vi er brått tilbake i gjørma. Derfor er det ingen grunn til å hvile selv om vi nå har seks på rad uten tap. Ikke at jeg tror det er noen fare for det, men det er litt sånn man må tenke når det ikke er så mye mer å spille om enn å beholde plassen.

Dagens motstander så lenge ut som det eneste laget som kunne være i nærheten av Rosenborg. Så valgte de å nedprioritere E-cup og røyk på huet ut mot et gresk lag du nesten garantert ikke har hørt om. Etter det har de vunnet en av seks i ligaen og er for lengst ute av gullkampen. De er fortsatt på sølvplass, men det er bare poenget ned til femte plassen. Ellers er det ikke så mye spennende å melde. Vi vet hva de kommer med og det er solide saker, men formkurven peker motsatt av vår så de kan ikke kalles så mye mer enn knepen favoritt.

Det var en periode der jeg tenkte at Fagermo var en fargeklatt som Tippeligaen trengte. Det tenker jeg ikke lenger for å si det sånn. Det går ikke en uke uten at det er et eller annet han sutrer for. Omkamp, flytting av kamper, for få lokale spillere bla bla bla. Det må da ta slutt snart? Samtidig skjønner jeg godt hvorfor media er på han, fordi han serverer jo overskrifter uke etter uke. En ting skal han dog ha denne Fagermo, og det er at han har gjort at det svært så grå laget fra Skien nå kommer i avisa opptil flere ganger i måneden. Så får vi se hvor lenge sirkuset får holde på.

For vår del så har vi noen tunge fravær i denne kampen. Både Larsen og Wæhler er ute med karantene og begge midtstopperne må derfor byttes ut. At Nakkim tar en av plassene virker ganske klart. Den andre står vel mellom Berge og Tollås Nation. Vi tipper på sistnevnte, sålenge han er matchfit, mye på grunn av at vi møter ringreven Occean. Ellers blir det nok ikke så mange endringer, men at Lekven snart får starte en kamp virker sannsynlig. Han var god da han kom inn mot Glimt sist. Noe forøvrig Stengel også var i det kvarteret han fikk, men han spiller nok neppe fra start.

Jeg merker at jeg sliter litt med å ha klokketro på seier her. Samtidig føler jeg meg ganske trygg på at vi vil skape mye og score. Jevnt, målrikt og sen matchvinner-scoring av enten Lekven eller Kjelsrud Johansen hadde smakt svært godt. Men da blir det vel omkamp...

Vi har hatt en god august måned, og den skal nå fullføres med stil. Etter dette venter landslagspause, så her er det bare å brenne det kruttet man har.

Heia VIF!