Før Lillestrøm hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Endelig har dagen kommet. Nærmere 20.000 på tribunen skal se Vålerenga sende lsk ned i gjørma. Det blir ikke bedre! 

Jeg startet saken før kampen mot Tromsø med at jeg ikke var særlig nervøs for nedrykk. Nå etter kampen mot Tromsø tenker jeg ikke mer på nedrykk. Kanskje litt dristig, men alle tanker går mot kampen i dag og å sende de ekle gule enda lenger ned i søla. Tromsø, Glimt og lsk må vinne sine to siste kamper. I tillegg må vi tape begge. Det skjer ikke. Det bare skjer ikke.

Kampen mot Tromsø var bunnsolid. Hjemmelaget skapte ingenting før etter at kampen var avgjort og vi var nærmere 0-4 enn de var redusering. Deila-effekt? Mye mulig, men aller mest var det spillere som var skrudd på og klare for kamp. Når de er det, har vi sett flere glimt av at vi er blant de bedre i ligaen, men vi har sett det altfor sjeldent. Alt vi ber om nå er at de er skrudd på en siste gang for i år. Vinne i dag og slippe til unge gutter i den siste og betydningsløse kampen mot Viking. Der har du den perfekte måten å avslutte sesongen på.

Helt siden runden forrige søndag ble avslutta har alt handla om denne kampen. Lillestrøm klarte ikke å slå Start sist. Tenk bare om jævla Brann kunne gjort jobben for et par uker siden. Da hadde bordet vært dekket. Vi kunne sendt dem rett ned. Få det bort, adios og takk for nå. Men som min mor alltid har sagt, så kan man ikke stole på bergensere, og vi kan ikke gjøre annet i dag enn å sende dem godt ned i Obos-gjørma. Det kan vi ikke klage på og alt ligger til rette for tidenes derby i nyere tid. Hvis du holder med Vålerenga og ikke drar på denne kampen, hvilke kamper drar du på da egentlig?   

Nå kommer det en kort avsporing. På onsdag var jeg på møtet om nye stadion. Det begynte med at Espeseth presenterte seg for de frammøtte. Hva han sa det kvarteret han fikk handla mest om tida fremover og hvem han var. Men en ting han nevnte som jeg la merke til var at han hadde vært på kampen mot Stabæk. På den kampen opplevde han det som er nevnt flere ganger før, nemlig all dritten som kommer fra tribunen i retning egne spillere. Om jeg husker rett, så sa han at han aldri hadde opplevd lignende. Og her snakker vi om en rutinert mann. Det er greit å bli frustrert over feil, men hets av egne? Det er bortelaget som skal grue seg til å spille foran oss, ikke våre menn i kongeblått. Det må bare bort! Mer om møtet kommer forøvrig i en egen sak til uka.

Lillestrøm kommer til Ullevaal for å redde plassen. Måten de skal gjøre det på er å stable opp flest mulig menn på stylter inne i feltet som på et eller annet vis kan få ballen inn bak Sandberg. De spiller altså en så utrolig kjedelig fotball og var heldige som fikk med seg poeng hjemme mot fortapte Start sist. Da vi møtte de på Åråsen hadde de Friday på topp som vi tydelig var redd for. Han kom altfor lett til og herja til tider med forsvaret vårt. Han er ikke der lenger og er erstatta av en de nevnte med stylter. De har en bak i forsvaret der også, som ser ut som har gått 12 runder mot Tyson uten guarden oppe. Jeg har dessverre glemt hva han heter. Men de to er de farligste på dødball og må passes på. Ellers er det ikke så mye å nevne. Det eneste som er sikkert er at dette ikke blir en vakker fotballkamp.

For vår del mangler Wæhler med karantene. Og så dere hvor lei seg han ble for det da han fikk det klønete kortet i Tromsø? Det var forrige søndags eneste nedtur. Han skal likevel få sin fortjente hyllest under dagens kamp. Vi på tribunen får prøve å overtale han til å ta et år til. Eventuelt til han dør. Ellers er som alle vet Berge ute med skade. Ellers er det vel ikke så mye nytt med troppen. Wæhler må erstattes, men utenom det blir det nok ikke så mange forandringer fra forrige kamp. Jeg så hvert fall ingen som spilte seg ut av laget. Gledelig med både Johansen og Moa på banen samtidig og også veldig bra at Lekven gjorde en så bra match.  

Mot slutten her skal klubben få skryt for uka som har gått med jevnlige oppdateringer på solgte billetter og en fin oppbygging mot kampen. Tommel opp! 

Da er det bare å starte oppladningen. Plei halsen, fortell kona at det er muligheter for at dette blir en sen kveld og kom deg ut. Her blir det fest! 

Hadet, hadet, hadet kanari har vel aldri passet bedre.

Hadet!