Før Haugesund hjemme

(c) Inga Brandsnes/Klanen
(© Inga Brandsnes/Klanen)

En av sesongens høydepunkter er her, nemlig 16. mai-kampen. Selv om motstanden er grå ligger alt til rette for at dette skal bli real fest dagen før dagen.

Det går litt bedre nå. Enkelt videre i cupen, overbevisende seier på Ullevaal forrige helg og første bortepoeng i midtuka. Tollås Nation har spilt for rekruttlaget og er med i troppen igjen. Endelig! Det samme er Lundström som har vært ute en god stund nå. Alt i alt ser det lysere ut nå. Da gjenstår det bare at vi får opp en seiersrekke som gjør at vi kommer oss unna nedrykksstriden og heller kan konsentrere oss om å komme oss opp til den vanlige 7. plassen.

16. mai burde bety derby mot Fugla, men NFF har dessverre ikke skjønt at det burde komme tilbake. Isteden får vi Haugesund, noe som ikke får hårene til å reise seg, men som bør bety over 10.000 i en kamp som vanligvis bare hadde trukket rundt 7. Nå har klubben endelig gjort en ordentlig innsats for å få folk på kamp også, så da får vi bare håpe at mange møter opp.

Men selv om Haugesund ikke er spesielt spennende, så er de faktisk gode. De har vært involvert i flere heftige matcher denne sesongen og det er bare RBK som har scora flere mål enn dem. Forrige helg snudde de 0-3 til 3-3 mot hele NFFs Molde og i midtuka banka de Odd. Men det har vært hjemme og Haugesund er alltid gode hjemme. På bortebane har det ikke vært like imponerende, selv om de slo Glimt sist gang de spilte på fremmed gress. Men de spiller underholdene fotball og jeg tror kanskje vi får se et lag som vil være med å spille ball. Ikke bare forsvare seg som de fleste andre. Da kan dette bli målrikt, for det er liten tvil om at det er to lag som er bedre offensivt enn defensivt som møtes.

Fredheim Holm er dessverre ute til denne og det er veldig synd for han har vært god de siste ukene. I tillegg er Simon Larsen ute med karantene. Det gråter jeg ikke av, men han har tidvis vært god også han. Om Lundström går rett inn på laget eller om Berge flyttes ned og Jääger ut på backen får vi bare vente å se. Men setter en knapp på alternativ en. Ellers blir det neppe gjort særlige endringer. Som jeg snakka om sist var det litt bekymringsverdig at det var mange som spilte alt av kamper. Utover i andre omgang var det tydelig at mange begynte å bli slitne, så nå får vi bare håpe at restutisjonen har gått bra og at de er klare for fight igjen. Vi har nemlig ikke råd til å spare på noe som helst.

Sola skal igjen skinne over hovedstaden og når sola skinner over Enga, da vil det garantert bli fest. Her tror jeg det blir mye mål og jeg tror Vålerenga scorer minst et mål mer enn Haugesund. Da er alt duket for nok en fin kveld og det er virkelig på tide at folk kommer seg på stadion igjen. Tall ned på 6000-tallet er bare pinlig.

Alle mann til Ullevaal! hipp hipp