Før Haugesund borte

(c) VIF-fotball
(© VIF-fotball)

Vålerengas fotballherrer har nå åtte strake uten tap. Hvis det tallet runder tosifra i løpet av de neste seks dagene vil vi ha runda de magiske 30 poengene i ligaen og være et steg nærmere vår kjære Haralds pokal. Først er det bortekamp i bortblåste Haugesund som gjelder. 

Kampen mot Godset var ikke drit bra, men vi unngikk tap og viste at vi så absolutt kan hamle opp med gjengen fra Drammen i den viktige kampen som kommer på torsdag. Spesielt med tanke på at flere faste i startelleveren ikke spilte.

Nå venter altså Haugesund, et Haugesund som ligger på medaljeplass for øyeblikket og som har imponert de fleste sålangt denne sesongen. Tiltross for uroligheter med trenere som har stukket og spillere som har posert i andre lags drakter har de levert stødig gjennom hele sesongen. Derfor er det liten tvil om at dette blir en tøff kamp, på en arena vi vanligvis ikke trives på. Selv om vi vant der i fjor, på det som var en av de våteste kampene jeg har vært på. Bohembussen var et eneste stort tørkestativ på vei hjem og ungjentene som jobbet på fjellets bensinstasjoner, som fikk det ærefulle besøk i løpet av nattens mørke, fikk et syn av bare mannekropper i diverse former som de garantert aldri vil glemme.   

Vi møter her et lag som ikke har de store stjernene, men som har et godt kollektiv det er vanskelig å slå. I tillegg har jeg en litt skummel følelse av at de er litt mer motiverte enn oss, og at våre menn har litt av tankene på det som skjer på torsdag. Plassen er så godt som sikra nå, så det er vel også naturlig at de tenker litt på der vi fortsatt har vinnermuligheter. Når det er sagt så tror jeg ikke at Haugesund kommer til å kjøre over oss og hvorfor skal vi plutselig tape nå? Haugesund borte er ikke noe verre enn for eksempel Odd borte. Men huet må være på riktig plass for at rekka uten tap skal forlenges.

Jeg merker at jeg er veldig spent på laguttaket til Rekdal i kveld. Vil noen spares til torsdag? Stemmer det at Wæhler ikke spilte sist fordi han ikke skal være med neste sesong? Hva da med Larsen? Ellers er det gledelig å se at Lundström er med igjen etter skaden han fikk sist. Han er en som har imponert meg og flere denne sesongen, spesielt med sine offensive bidrag. En som savnes i troppen er Tollås Nation, som igjen er ute av troppen. Det vil vel ikke overraske så mange hvis det er snakk om en ny skade. Ellers er Lekven også igjen i Oslo.

Vi er klare for kamp og satser på at åtte blir til ni. Med seier er vi «bare» sju poeng bak Haugesund og det er da ingen umulighet å ta igjen. Neida, jeg går ikke på tunge stoffer og tror at vi tar medalje, men det er litt artigere å snakke om det enn at det «bare» er åtte poeng ned til nedrykk.

God tur til alle som tar turen til Haugesund. Vi som blir igjen i hovedstaden møtes på et vannhull i nærheten av deg. Ikke overraskende anbefaler jeg Bohemen eller Vertshuset.

Kom igjen Enga!