Før Brann hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

10 poeng på siste fire og tre strake seire gir all grunn til optimisme før skarrefaen kommer den lange veien til landets eneste storby. Fadesen i Bergen skal revansjeres på et solfylt og godt besøkt Ullevaal. 

Kampen i Sarpsborg var ikke fantastisk, men vi vippa en jevn kamp i vår favør, og det er et styrketegn vi ikke har vist på lenge. To fine mål var det også, så den regntunge kvelden, i forferdelige Sarpsborg, ble en flott kveld. I tillegg holdt vi nullen igjen. Nei, det er noen gode dager nå dere.

Nå venter et av sesongens høydepunkt på «eget» gress. Oppgjørene mot Brann har alltid vært spesielle, både på og utenfor banen. Når det nå er to formlag som møtes en lørdagskveld i august ligger alt til rette for nok et hett oppgjør, der vi skal revansjere det sure tapet i Bergen for en drøy måned siden.

Når jeg ser over troppen til Brann, så kan jeg ikke forstå hvordan de kan ligge på medaljeplass i Tippeligaen. En backrekke med Ruben Kristiansen, Amin Nouri, Vadim Demidov og Bismar Acosta er ligaens nest tetteste lag. Det er bare sjukt. Er det noen der du føler ville vært bankers på vårt lag hvis alle våre var skadefrie? Jeg føler ikke det. Og sånn feeling har jeg egentlig med resten av laget også, så jeg mener helt seriøst at vi er sterkere i alle ledd enn Brann. Nå er ikke jeg helt objektiv, men innbiller meg at jeg ikke er helt bak mål heller. Det jeg egentlig prøver å si er at vi kommer til å slå Brann i kveld.

Hos oss har det kommet noen endringer i troppen siden forrige runde. Niklas Gunnarsson er solgt til Sverige. Synd han aldri fikk det til hos oss, for han virker som en herlig type. Omarsson er leid ut til IFK Göteborg, der han fikk 25 minutter som innbytter i fredagens kamp mot Falkenberg. Uten tvil en mann med stort potensial, men får han mer spilletid i Sverige, så er det nyttig for utviklingen hans. Jeg håper han lykkes, men ikke så mye at de bruker opsjonen. Jeg har nemlig en følelse av at Deila kan få skikkelig dreis på Elias hvis han får jobbe litt med han.

Men nok om de som ikke er her lenger. Tollås Nation er tilbake fra skade og med igjen i troppen. Det er gledelig, spesielt fordi vi nesten ikke har backup i forsvar. Larsen og Wæhler har holdt nullen i to på rad nå, så jeg tror de fortsetter som midtstoppere. Forøvrig tror jeg ikke det blir særlige endringer på laget denne gangen heller. Muligens får Lekven muligheten fra start, men flere endringer tror jeg ikke det blir med mindre noen sliter med noen skader eller annet.

Det er lenge siden jeg har gledet meg så mye kamp som jeg gjøre i dag. Laget er i form og har en helt annen selvtillit enn de har hatt tidligere. I tillegg er det visstnok bra trøkk rundt salg av billetter og det er spådd fint vær. Sist men ikke minst så er det deilig at vi nå har muligheten til å rette opp det stygge tapet fra skarre-bygda i juli. For en ting føler jeg meg helt trygg på, og det er at hvis vi spiller som vi gjorde mot Molde så vinner vi denne greit.

Skal vi si en Lundström/Moa-kombinasjon, et raid fra Zahid og en alene med keeper fra en for dagen stødig Kjelsrud Johansen? Det blir 3-0 på tavla.

Kanskje litt vel selvsikkert med tanke på at vi møter et lag som ligger på medaljeplass, men faen heller; vi skal slå det laget her!

Ta med deg en kompis eller tolv og kom deg på kamp. Dette er en klassiker i norsk fotball der jeg nesten kan garantere god underholdning. Formen Zahid er i om dagen er alene verdt de kronene det koster å komme inn. Vi ses på Ullevaal!

Drep dem, Vål’enga, drep dem!