Før Brann borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Om noen timer smeller det på Brann stadion i et av de heteste hatoppgjørene du finner i Tippeligaen. Nå er det på tide at våre gutter stepper opp!

Brann borte er en av de man alltid sjekker i kalenderen når terminlista kommer ut. Lørdagskamp i juli bør bety bra trøkk på bortefeltet, tiltross for elendige resultater på banen denne sesongen.

For det ble en ny elendig affære mot Odd på søndag. Ingen av laga var gode, men det er topplag som vinner sånne kamper. Og topplaget på Ullevaal denne ettermiddagen var dessverre Odd. Mens bunnlaget tapte igjen. Ikke overraskende når du ser på tabellen, for Odd kommer til å være et topplag i november, mens våre gutter vil være på nedre halvdel. Luka opp til lagene over begynner å bli såpass stor nå at selv topp 10 ser helt håpløst ut.

I skrivende stund er vi på kvalik og det begynner å se virkelig mørkt ut. Jeg forventa om ikke annet en jævla innsats fra samtlige 11 i blått mot Odd. Det skjedde ikke. Når Brann nå venter på motsatt side, så forventes det hvert fall en jævla innsats. Vi krever ikke seier, men vi krever innsats og guts. Det er det virkelig på tide at vi får nå.

Adeccoligaens stolthet, som består av et halvt lag som har blitt tuppa ut fra Valle som ikke gode nok ligger et hav foran oss på tabellen. Det er flaut. Men med seier i morgen blir mye av det glemt. Hvert fall for en stund. Så vær så snill gi oss den gleden! Det har seg nemlig sånn at vi hater Bergen, Brann, regn, lommemannen og skarre r.

Men denne kampen skal vinnes uten vår beste spiss. Han er nemlig i Kina og skal visstnok være klar for en eller annen jalla-klubb der borte. Det snakkes om 10 millioner pluss og da kan man ikke si annet enn at Deshorn Brown har vært en god investering. Vi ønsker Deshorn lykke til videre og takker for innsatsen. En av få med innsats hele veien, selv om mange av skudda var mer farlig for tilskuerne enn motstanders keeper.

Med Brown borte vil toppscoreren i Vålerenga av de som er igjen ha scora to mål. 2(!) mål! Men vi har både Moa og Omarsson som kan bekle spissplassen. En skarp duo hvis begge er i form. Og jeg synes jeg så tendenser av Moa sist. Han virka kvikkere og raskere på avtrekkeren enn jeg har sett på lenge. Jeg melder at han scorer i morgen og at han stilner det gnålet fra Bergen om at de ikke har sluppet inn mål hjemme.

Det som kanskje er verre er at Wæhler fortsatt er ute. Vår bauta er igjen i Oslo. Det betyr at vi får det samme midtstopperparet som sist. De klarte seg bra mot Odd, men jeg er fortsatt litt skeptisk må jeg ærlig innrømme. Grindheim er dog tilbake, så får vi se om han kommer direkte inn på laget igjen eller ikke. Stengel var god sist, og da er det vel dumt å benke en av de som er i form. Men hva vet vel jeg?

Blø for Enga! Vær så snill. Da blir det poeng i Bergen. 3 poeng! 

Hater, hater, hater Bergen by!