Vålerengas kick off, en ubetinga suksess!

(c) Islandsgate
(© Islandsgate)

Forventningene var skyhøye, men de rakk likevel ikke opplevelsen til anklene.

Det ble en vidunderlig kveld.

Vi har venta lenge på denne dagen. Fotballfolket har vært sultefora på Vålerenga-evenementer helt siden sesongen var over i høst. Jeg veit om folk som kom fra Kristiansand for å være der og folk som kom fra nordmøre for å være der i går. Det er kult!

Dørene åpna klokka sju og da var det 150 meter kø på utsiden. Folk strømma smilende og forventningsfulle inn og Islandsgate tok en lun låt på gitar mens folk handla fludium og fant plassene sine. 

En meget opplagt Kasper Wikestad var konfransier og han dro oss gjennom showet på en utmerket måte. Kunnskapsrik, åpen og ærlig om egne erfaringer med klubben han er glad i. Et utmerket valg av klubben. Han presenterte damelaget og herrelaget samt intervjuet Deila, Espeseth og en del av spillerne.

Under presentasjonen av herrelaget var ikke trener Amund Skiri snauere enn at han henta en gitar og dro ei låt for oss. Moro!

(c) EspenB
(© EspenB)

Første band ut var Brakkebandet. De så uforskammet godt ut og hadde salen i sin hule hånd fra de entra scenen. Allsang og glede! På "Mitt Vålerenga" trengte ikke bandet å synge engang. Salen fiksa det. Vakkert! Bandet hadde tilogmed laga en ny låt for anledningen. Tror den heter "Vi har trua", og den satt som ett skudd! 

Så kom Islandsgate på scenen og det tok helt av! Gutta leverer gnistrende liveopptredener og dette var ikke noe unntak. De utga sin første plate i desember og veldig mange sang med på låtene, så det er tydelig at bandet sin musikk slår godt an i supportermiljøet. Aslak Borgersrud entra scenen og dro noen låter sammen med Islandsgate. Det funka skikkelig fra!

Så kom kveldens store overraskelse ut på scenen. Aslak hadde fått lurt med seg broren Elling og da sto plutselig nesten hele Gatas Parlament der. Bare Don Martin mangla. Det var gøy! Østkantens pøbelvelde! 

Øystein Greni roa det en smule ned og det er ingen tvil om at Greni er en meget dyktig musiker. Etterhvert fikk han med seg Bernt Hulsker på trommer og Freddy dos Santos på gitar. Herlig!

Siste band ut var Valentourettes og de tok salen med storm. Jokke sine klassikere rulla ut som perler på snor, og gutta var i det velopplagte hjørnet. Taket løfta seg og salen gikk bananas. Da ølet kom farende fra ingen steder var jeg neppe alene om å plutselig være tilbake på Jokke-konsert på 80-tallet. De som var på dem veit at man ikke gikk tørr hjem etter en slik konsert.

DJ Solli overtok musikken og han fikk sving på danseføttene til folket. Mange nye bekjentskaper ble gjort og folk kosa seg til god musikk.    

Tilbakemeldingene tyder på at dette er et kickoff-format supporterne gjerne ser mer av i åra som kommer. Gutta i Islandsgte sparer heller ikke på superlativene om kvelden i går. Sabla moro og sjukt gøy er tilbakemeldingene derifra. Takk for lånet av bildet, gutter.

Kvelden var enorm! Om den er toneangivende for sesongen som kommer blir det fryktelig mye gøy for oss som elsker Vålerenga denne sesongen.

Takk til Vålerenga for at de tok på seg å arrangere ett kickoff av en slik størrelse. Gjennomføringa sto til laud.

Takk til spillerne på herre- og dame-laget for tiden deres. Takk til Kasper Wikestad. Takk til Brakkebandet. Takk til Islandsgate, Takk til Aslak og Elling, Takk til Øystein Greni. Takk til Valentourettes og takk til DJ Solli. Dere var vidunderlige!

Og ikke minst - takk til alle gjester som kom. Deg og meg. Uten oss hadde det blitt stusselig. Det er noe helt eget ved å være samla med så mange mennesker som vil akkurat det samme som deg, som vil at Vålerenga skal lykkes. Jeg ble både rørt og stolt over oppmøtet og gleden folk viste i går. 

Sjekk ut vignettbildet en gang til. Se gleden i ansiktene til publikum. Vi folka i det bildet der. Oss. Det er vi som Vål`enga.

Vi sees igjen på Ullevaal Stadion allerede i morgen. Vålerenga møter Viking klokka sju. Har du ikke sesongkort eller billett ennå, kjøper du billett her.

Jeg håper vi sammen klarer å gi hverandre like mye å glede oss over som det vi hadde i går. Spillerne gjør jobben på matta, vi gjør jobben på tribunen. 

Gir vi alt, får vi alt.

Vi sees, og heia VIF!