Ubeseiret - og ny kamp i morgen

(c) JES Photography - Jarl Erik Sandberg
(© JES Photography - Jarl Erik Sandberg)

Vi har fått en perfekt start på sesongen, og i morgen venter serieleder Sparta i Furuset Forum.

Vi er to kamper inn i seriespillet og det ser upåklagelig ut:

Vålerenga - Lillehammer 3-0

Frisk/Asker - Vålerenga 1-2

Det er seks deilige poeng det, mot to lag som havna over oss på tabellen i fjor.

Jeg tør minne om fjorårets traurige seriestart der det skulle gå til den sjette kampen før vi fikk et eneste lusent poeng. I år er det andre boller, vi har et lag som aldri gir opp, som står opp og tar krigen. Vel er det tidlig i sesongen og spillet kommer til å variere før gutta finner godformen og spillet setter seg skikkelig. Sånn er det for alle lag, og det er veldig gledelig at vi har fått en så god start. Poenga du plukker tidlig i sesongen er like viktige som de du tar seint. 

Jeg fikk ikke sett hele gårsdagens kamp, da jeg skulle på hjemmekamp ball på Valle - men så de to første periodene på ØST uten lyd og et par hundre medfans som gjorde sitt beste for å stå i veien. Frisk førte kampen og tok også ledelsen da Kåsastul kommer på siden og en av våre backer rett og slett faller og ligger dermed i veien for to av våre. Gutta ga imidlertid ikke opp og ble belønnet med to suverene scoringer i 3. periode. Stene setter den første enkelt etter et krempass med jordbær og sjampis fra nyervervelsen Martin Røymark, som gjør et godt stykke arbeid i rundvantet før han ser umarkerte Stene på bakre stolpe. Vakkert! 

Den andre kassa kommer etter en nydelig dragning av Colin Spaberg Olsen. Et godt pass fra Stene legges på køllebladet til Colin som er i god fart og han er alene med keeper. Med en dragning som sender keeper til Heggedal gjør han det veldig enkelt for seg selv og setter lett inn matchvinnerscoringa. Deilig Colin! Du kan se alle scoringene sjøl hos TV2.

Tirsdag venter Sparta på motsatt side i Furuset Forum. De leder serien, men har allerede spilt tre kamper. De har slått Stjernen og Ringerike borte og røyk mot Lillehammer hjemme etter forlengning. 

Den første virkelige testen til Sparta blir i morgen, Stjernen og Ringerike er jo en målestokk, men på ingen måte en god målestokk. Det er vi, så nå får Sparta kjørt seg! Sparta har som kjent mista viktige Kalle Eklund, han ble lei av mat på Foyns og ville heller ha maten til Raggen på Jordal. Smart fyr!

Kampen er på ingen måte enkel for våre gutter så vi må være påskrudd og framme i skøytene fra start. Jeg tror vi får en tett og jevn kamp der laget som vil og tør mest vinner. Jeg gleder meg til tre ganger 20 med spennende og fartsfylt ishockey. Forhåpentligvis klarer vi å holde oss unna utvisningsboksen i litt større grad enn i de to første kampene. Vi har allerede samla 44 minutter og vi kan vel være enige om at det er for høyt?

Men bevares, så lenge vi vinner kampa lever vi godt med det.   

Jeg sa før sesongen at om vi klarer to seire på de fire første kampene, har vi hatt en god start på sesongen. Det målet er allerede nådd. Lillehammer, Frisk, Sparta og Storhamar er en uhyre tøff start på sesongen, men det er ingen grunn til å gi seg nå. Rull over dem, Vålerenga, rull over dem!

Du kan bidra ved å være på tribunen og hjelpe iskrigerne våre fram til seier. Møt opp og støtt ditt lag, stemninga i hallen var meget god i seriepremieren, og jeg er spent på om vi klarer å gjenta det tirsdag kveld. Pucken droppes 18.30, stedet er Furuset Forum og vi sees.

Klubben har dratt i gang en kampanje de kaller "veien tilbake" og den veit jeg lite om, så regner med at det gjelder deg også. Om jeg treffer på dgl leder Morten eller markedssjef Glenn skal jeg se om jeg får nok info til egen sak senere i uka.

Inntil da: Elsk klubb, støtt lag og lik puck. Tirsdag er det kamp igjen, kom!   

Det er bare ett lag i Norge, bli med på veien tilbake til den eneste skikkelige hockeyhallen i Norge.        

Heia VIF!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!