Tunge dager for hockeyfolket

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Tap på tap, det er frustrasjon over situasjon og ingen lys i tunellen.

Tap igjen. Det tredje på rad.

Ingen krise det i det store bildet det, men vi slipper inn altfor mange mål. Altfor enkle mål. Faktisk er det det bare Kongsvinger og Lørenskog som lekker mer enn Vålerenga i årets sesong.

Og måla kommer seint i kampene, vi rakner på slutten. Det betyr at de andre laga orker mer enn årets Ironmen.

Vi har sluppet inn 17 mål på de siste tre kampene. Et snitt på 5,6 per kamp. Og det er krise!

Vi har spilt 15 kamper og har 14 poeng - av 45 mulige. Det er krise. Er det ikke krise er det i alle fall skikkelig ræva.

Årsakene er lette å finne. For tynn stall gir altfor mye istid på de største bidragsyterne. Vi sliter dem ut. Dette vil vises seg tydeligere jo lenger sesongen skrider frem så det er bare å stålsette seg. Økonomi og strategiske valg av klubb gjør at det ikke er midler eller vilje til å hente noen grisegode utlendinger som kan lage vei i vellinga heller.

Det er tungt.

Unggutta trenger tid og erfaring før de kan prege GET-ligaen. De får begge deler nå. En fyr som Thomas Olsen er i rivende utvikling, og det er gøy å se! 

Så vi kan i alle fall gi talentene nedover i aldersbestemte klasser mer spilletid. Det er jo noe, men det blir ikke bøtteløfting av slik. Ikke ennå. 

Og tilskuertallene i Furuset Forum har pekt litt oppover i de siste kampene. Det er gledelig nytt, men det er plass til flere. Fortsett å be folk på kamp, forsett å dele arrangementene på FB. Du gjør en viktig jobb for klubben din!

Klubben har fortalt at dette er en mellomsesong. Det har de helt rett i, vi ser det selv. Så har Oslo kommune dytta på oss en ekstra mellomsesong grunnet manglende vilje til å ferdigstille nye Jordal til lovet tid. De lovet oss ny hall i september 2018. Den er tidligst klar september 2019.

Det er fullstendig krise for Vålerenga.

Det er kun et økonomisk spørsmål når det gjelder tida. Kommunen velger å gå vekk fra lovnadene til klubb fordi de heller vil holde kostnadsrammene. 

Det går utover Vålerenga og alle andre som bruker Jordal.

Men er det egentlig noen som kjøper kostnadsargumentet når kommunen skal bruke et år ekstra på å få hallen ferdig? Jobber entreprenørene gratis det året?

Hahaha! Det skulle tatt seg ut!

Kan de ikke heller stå på litt ekstra på kvelder og i helger? Kan de ikke sette inn mer personell? 

Kan de ikke prøve å få anlegget ferdig til lovet og avtalt tidspunkt? I det minste halvere utsettelsen?

I Holmenkollen pøste kommunen inn kroner for å få bygget ferdig anlegget til tid, men der hadde man et VM som deadline. Det er fin brekkstang til å påvirke politikerne. På Jordal har vi ikke det.

Der har vi ingen brekkstang i det hele tatt, og vi har ingen politikere som bryr seg heller. De dukker visst bare opp på solskinnsdagene.  

Så da går unga for lut og kaldt vann ett år ekstra. Ja, de få unga som er igjen da. Kummerlige forhold i erstatningshallen gjør at rekrutteringa har stoppa nesten helt opp.  

For små garderober gjør at nesten halve laget må skifte i hallen og det er èn fungerende dusj på 30 spillere.

Sånn er ikke småbarnsfamilier anno 2017 interessert i og de finner andre aktiviteter til unga sine.

Eller andre klubber.

Det er dårlig nytt for en klubb som har lagt om strategien til å satse på å utvikle og dyrke frem egne spillere. Vi mister minst to årskull nå. Det vil bremse utviklinga til klubben i mange, mange år. Om talentene ikke kommer er det heller ingen talenter å utvikle. Det skjønner alle.

Klubben estimerer et tap på over en million kroner i måneden det ekstra året.

Det betyr at klubben knekker ryggen og går konkurs om ikke eierne dekker det tapet.

Så eierne til Vålerenga Hockey bør være fast innslag i aftenbønnen hver eneste kveld. For de som driver med slikt.

For det finnes jo selvfølgelig ingen garanti for at de redder klubben.

Bare et håp om ar de gjør det.    

Håpet er alt vi har, for nå er det tungt.

Men ikke gi opp, gi aldri opp. 

For å ha det tungt er bedre enn konkurs, så krum ryggen og kom deg på kamp. 

For selv om vi ikke imponerer, selv om vi ikke orker å stå kampene tida ut, selv om tapene er flere enn seirene og målstatistikken er stygg.

Selv om vi spiller i Furuset Forum, selv om fremtida til klubben er uviss. Selv om vi mister rekruttering fra flere årskull. 

Det er fortsatt Vålerenga, det er fortsatt klubben din. Klubben du er glad i.

Det er fortsatt Vålerenga!