Snart cupfinale og Vålerenga speller!

(c) Wiki
(© Wiki)

VÅLERENGA SPELLER CUPFINALE! Det er gratis inngang og Vålerenga-bussene kjører.

Det nærmer seg cupfinalen og den aller siste sjansen for at klubben hever edelt metall denne sesongen. Herrelaget har skusla bort sine sjanser, damene er ferdige med serien og endte på 7. plass.

Det er bare cupfinalen igjen av kampene som virkelig betyr noe og damene skal spille, så la oss lage en skikkelig fotballfest lørdag 18. november!

Det mobiliseres bra i klubb og det mobiliseres bra blant supportere. Det er viktig at du støtter opp om klubben når Haralds pokal er i potten. En meget prominent Klansmann, la oss kalle ham KjellG sa det slik:

"15 billetter i boks. Har aldri gått glipp av en cupfinale med Vål`enga-deltakelse på seniornivå og har ingen planer om å gjøre det i år heller. Kan fort bli moro dette!"

Så langt har jeg fått med meg at Bohembussen, Vertshusbussen og Ultrasbussen kjører til Telenor Arena. De kjører henholdsvis fra Bohemen, Vålerenga Vertshus og Enga Pub. Meld deg på og bli med!

Det er også mulig å ta den litt mer ukjente 31-bussen, men den går til gjengjeld skikkelig ofte.    

Damene møter Avaldsnes som ligger i havgapet uttafor Haugesund ett eller annet sted. De tok sølv i årets serie, en plass de også tok i fjor. Investoren Arne Utvik har kasta inn masse penger inn i klubben og de har tatt mål av seg til å spille finale i Champions League innen 2020. De omtaler seg selv om en klubb med masse verdensstjerner, og en profilert trener som Tom Nordlie har en fortid som trener i klubben.

De har spilt CL i fjor og i år uten nevneverdig suksess. De røk ut for smålag som Lyon og Barcelona.  

De har vært i cupfinalen to ganger tidligere, og begge finalene har endt med tap. I 2013 tapte de 1-0 mot Stabæk og i 2015 tapte de 3-2 for LSK Kvinner. La oss håpe at tapsrekka i cupfinaler fortsetter!

Hordene av Avaldsnes-fans samles på Scotsman fredag og lørdag. Det er greit for disse distriktklubbene å samles i Karl Johan. 

Vålerenga er på sin side førstereis til cupfinalen, så det skrives historie når jentene løper ut på Telenor Arena 18. november. Aldri før har damelaget kommet til finale og nå har de sjansen til å skrive damelaget anno 2017 inn i Vålerenga-historien med gullskrift.

La det skje! 

I årets sesong har begge de innbyrdes kampene endt med tap for våre jenter. De tapte serieåpninga 2-1 borte i vest og de tapte 1-0 (i en kamp som føltes som et ran) på vår nye stadion. Vi var bedre enn Avaldsnes. Mye bedre. 

Vålerenga møter altså et lag som papiret skal være sterkere enn oss, men cup er cup og stafett er stafett. Og ballen er rund, alt kan skje og jorda er rund den også. Og forhåpentligvis har Vålerenga tusener av fans på plass for å støtte laget frem til seier.

Ja, flere tusen! 

Og vi veit at støtte fra tribunen hjelper veldig!

Vålerenga slo ut LSK Kvinner, årets suverene seriemester og norgesmesterne de siste tre åra i semifinalen så de har flytta fjell i cupen før i år. Det kan de gjøre igjen. 

Og apropos Lillestrøm, Vålerenga har knust tilskuerrekorden de hadde i Toppserien ved å doble den i høst. Nå har Vålerenga tatt mål av seg til å knuse rekorden for antall tilskuere i en cupfinale for kvinner. Den er på 9000. LSK har dratt rundt 5000 på finalene de siste åra.

Vi må knuse dem der også!

Det er alltid godt å knuse Lillestrøm.  

Jeg oppfordrer alle til å ta turen ut til Fornebu og Telenor Arena 18. November. Kampen starter 16:00, gratisbilletter kan du hente i Sjappa eller bestille her.

Det er cupfinale, Vålerenga speller og kan krone sesongen med å løfte Haralds pokal!

Og du skal være med å lage fotballfest.

Heia VIF! 

VI SKAL VINNE FINALEN, VI SKAL VINNE IGJEN!