Sjel mot penger i Forum tirsdag

(c) AtleE
(© AtleE)

Vålerenga - Oilers er toppkamp. Sjel og hardt arbeid møter tjukke lommebøker og gulldresser 

Tirsdag kommer hockeyfolkets sorte får på besøk i Furuset Form. Norges tjukkeste lommebok og harry vestlandsstil endrer ikke det faktum at oppkommer-klubben er lite likt uttafor sin egen lite hockeykyndige supporterkrets.

Folk ler av dem, de peker og ler av dem. Klappere, kisscam, spa-dager og annet transatlantisk fanteri. Haha! 

Oilers ler en del sjøl også.

De har begått et fantastisk stykke arbeid på sponsorsiden og med 51 millioner inn fra pengesterke firmaer ler de hele veien til banken. På veien til banken snappa de opp rekka som gjorde Lillehammer til et vinnerlag i fjor. Jeg har ingen sympati for Lillehammer, men det viser hvordan Oilers opererer. Det er omtrent sånn Lørenskauen drev, og det luftslottet gikk det skralt med.

Oilers har en helt annen virkelighet enn skauen, dog. Fin ny arena, stabile inntekter og ingen rivaliserende klubber som kjemper om de samme sponsorkronene, Det har gitt Oilers anledning til å støvsuge eget marked før de så utover fylkesgrensa og starta å bearbeide store landsdekkende firmaer. De har etterhvert fått napp hos en del store aktører også. 

De 51 millionene kunne jeg godt tenkt meg at Glenn Jensen hadde ordna til oss også. Jeg tipper man kan legge sammen sponsorkronene til alle andre GET-ligaklubber og man kommer aldri til 51 millioner.

Forspranget til Oilers er enormt. 

Der har Oilers vært foruroligende bra, og bør være grobunn for lærdom hos de andre norske klubbene. Tilpass til eget nivå, herm om dere må, men sikt høyt. De små sponsorene er superviktige og mange flere, men klarer du å få tak i en eller to landsdekkende digre aktører åpner det vannvittig med muligheter for å nå flere.

Det er dit vi må, hele norsk hockey. Vi må ta vår rettmessige del av sponsorkaka.

Nok prat om marked, det er toppkamp i forum i morgen. 

Vi er innehavere av andreplassen og Oilers ligger på plassen bak. Vi har 28 poeng og Oilers har 26, begge har spilt 13 kamper. Øverst finner vi Storhamar med 29 p på 14 kamper. Klarer vi å vinne morgendagens kamp er vi atter på topp.

Det klarer vi, om vi spiller tre gode perioder mot dem. De er ingen kasteball og har plukka 21 poeng på de 10 siste kampene, vi har plukka 19.

Det er som vanlig dyre utlendinger som står for poengproduksjonen i Oilers, beste norske spiller er Johannessen på 37. plass på lista. Foran seg har han fire importer der Morley er best med 17 poeng (7+10) Det holder til delt andreplass.  

I ensom majestet på toppen av lista troner vår egen "nårrbagge" Tobias Lindstrøm. Denne vidunderlig vakre og gode mannen har 19 poeng fordelt på 9 mål og 10 assists på 13 kamper. Det er produksjon!

Bak ham kommer Ahlholm og Espeland på samme poengsum som Morley. 17 er også nummeret til Espeland, og det er nok helt tilfeldig.  

Vi har spillere som leverer kvalitet, ikke i en kamp i ny og ne, men over tid. Det er så deilig det! 

Vålerenga sleit seg til en nydelig seier borte på vestlandet før i høst og jeg ser for meg et par-tre kampscenarioer som kan være verdt å nevne før morgendagens kamp. Om vi får til det vi prøver på i tre perioder vinner vi kampen. Dette er det ideelle scenarioet. Gjør vi som vi pleier med sedvanlig svak midtperiode tar vi poeng, og det kan bli ett eller to. Har Oilers dagen får vi juling. Så jevnt er det i disse oppgjørene, det er klin umulig å spå noe om disse kampene. 

Du har fasiten over her, men hvordan det hele arter seg skal du selv få se live fra tribuneplass i Furuset Forum tirsdag fra 18.30.

Vi kommer fra seier mot erkefienden Storhamar, de slo Lillehammer 4-2 i helgen. To vinnerlag barker sammen - det er ny toppkamp i Furuset Forum.

Jeg kunne laget et poeng ut av at vi ikke har tapt i Forum ennå, men gjør ikke det pga meget gode jinxeevner. Såpass har da en rutinert traver lært seg med åra.

Ta turen, opplev et Vålerenga som spiller meget god hockey. Gutta med tæl, kunnskap og innsats er virkelig verdt tiden din, og skulle vi klare å ta kampen hjem lover jeg deg at den opplevelsen vil du ikke være uten.

Å legge seg på gledesrus fordi laget ditt leder tabellen, er best i Norge og nettopp har slått han med lommebok større enn alle venna dine til sammen - se det er en opplevelse jeg unner alle med hjertet i Vålerenga. Det nytter ikke å sitte i sofaen og fise mens man ser kampen på tv. Fis i hallen heller!

Kom tidlig, det blir trøkk. Kjøper du billett på forhånd er du med på å gjøre køen minst mulig, ta gjerne med deg en kompis eller en venninne - eller begge. De elsker å henge med deg, vet du. 

Den beste tiden er den du deler med andre og dere er en del av sjela til Vålerenga. Kom, vi møter pengemakta - den skal knuses!

Sjel mot penger, by mot vestland, hockeykultur mot dilldall - gud bedre som jeg gleder meg! 

Vi sees på tribunen, og heia VIF! 

Kjøp billett her

       

    


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!