Sesongen er over, det er sommerferie

(c) vif-hockey.no
(© vif-hockey.no)

Vålerenga Hockey har tatt rekordtidlig sommerferie etter kvartfinalene.

Har sesongen vært svalestup eller magaplask?  

Det holdt ikke.

Vi var så nære, så nære - men det holdt ikke.

Laget er mer enn godt nok til å slå ut Frisk Asker, men klarte det ikke. Det er tungt. Tungt for spillerne og tungt for supporterne. Alle som elsker Vålerenga Hockey er i kjelleren nå.    

Vi står igjen med en femteplass i serien og ingen semi. Det er ikke ofte Vålerenga leverer så svakt og vi må tilbake til sesongen 10/11 for å finne et år vi ikke kom oss til semifinalene.

Bakgrunnen er økonomi. De bader ikke akkurat i penger inne på kontorene, og det er gjort strategiske valg i klubben. Ett av dem er å satse på talenter i steder for å kjøpe dyre importer som kanskje/kanskje ikke fungerer.

Man har altså i år brukt penger på å styrke seg på trenersiden blant de yngre spillerne. Det er ambisiøst av klubben. Det er dog litt overambisiøst av oss supportere å forvente resultater av dette arbeidet allerede nå. Jeg er glad for at ledelsen har hatt baller nok til å gjøre disse grepene. De vet jo at det kommer noen resultatmessig magre år før man kan høste av disse trenerinvesteringene. 

Det betyr samtidig at det ikke har vært økonomi til dyre utlendinger. Et kjapt blikk på poenglista forteller at dyre utlendinger er tungt representert på topp ti.

Hver eneste dag jobber velutdanna folk med landslagserfaring med ungdommene i klubben, og jeg må be om tålmodighet. Vi kommer tilbake.

Vålerenga kommer tilbake. Og unggutta har fått vist seg fram i år. De har spilt på seg masse rutine og de har levert. 

Frem til vi løfter bøtta neste gang handler det etter mitt skjønn om to vesentlige ting.

  • Å knytte til seg de rette talentene og foredle dem best mulig.
  • Holde skuta flytende økonomisk til vi er slagkraftige nok til å slå Frisk Asker og de andre laga sønder og sammen. 

Herunder handler det også om å utnytte mulighetene i nytt amfi og styrking av administrasjonen, men jeg går ikke inn på det nå. 

Hvor lang tid det tar før vi er på toppen igjen er avhengig av økonomi. Kjenner du en rik onkel som vil spytte noen millioner kroner inn i klubben kan det gå fort. Setter du deg på gjerdet og venter med å gå på hockey til vi er på toppen igjen tar det lang tid. Ikke bli en medgangssupporter.

I sommer skal Furuset Forum bygges om for å gi plass til flere seter. Det blir mindre isflate og tribuner på den andre siden. Disse plassene skal fylles så det er veldig hyggelig om du velger å bruke tid og penger på Vålerenga Hockey også neste sesong - selv om vi ikke  vinner alle kampene. Hver krone inn er med på å korte ned tida til neste bøtteløfting. For en jævla fin fest det kommer til å bli!

Vi har en sesong til i Furuset Forum før vi flytter tilbake til Jordal. Bli med på veien tilbake når høstmørket igjen senker seg. Hver solgte billett teller positivt på bunnlinja så ta med ett par kompiser også.

Så ble sesongen et stort magaplask eller ble den et vakkert svalestup?

Vi var et par klønete opptredener fra å ta tredjeplass i serien. Det er meget godt levert med forutsetningene vi har og med dagens stall. Ekspertene tippa oss langt ned på tabellen, vi ble nummer 5. Ørsmå marginer gjør at vi ikke klarer å komme oss til semifinalene. Ett par tverliggerskudd, ovetallspill under pari og noen unødvendige utvisninger får ta skylda. Og husk, vi spilte sluttspill med kaptein Brede og Morten Ask på sidelinjen i en allerede tynn backrekke.

Jeg synes sesongen har vært helt ok. Gutta har jobba hardt og gitt alt for drakta. Vi supportere kan ikke be om mer enn det. Sesongen er langt fra magaplask, men bevares jeg har sett finere svalestup også.

For å holde oss i stupe-terminologien: til vi kan ta bomba fra tier`n og sprute ned alle de andre laga får vi øve oss mer på svalestup. Jeg forventer fremgang hos alle spillere som er med videre neste sesong.

God sommer ønskes alle som er glade i hockey. Vi er tilbake til høsten.

Heia VIF!