Serierunde uten Vålerenga er som øl uten alkohol

(c) EspenB
(© EspenB)

Traurig helg står for døra, det er ikke kamp - men vi har jo litt å glede oss til likevel.

De to siste helgene har gitt oss seier over Lillestrøm og poeng borte mot Brann. Det er usedvanlig deilig å bli ferdig med de to kampene uten tap.

Denne helga er det serierunde, men siden Haugesund var i Europa torsdag har de fått flytta kampen mot oss. Vålerenga hadde neppe store problemer med å akseptere det, for kampen er flytta til oktober. Den spilles dermed på vår egen flunka nye stadion på Valle. Investerer du i Vallekortet nå kan du bare gjøre deg klar til den kampen også. En deilig tanke.

Rekka med hjemmekamper på ny stadion inkludert i kortet er god: Sarpsborg 08 i premieren. Så følger Brann, Haugesund, Aalesund, Molde og Odds.

Seks seriekamper på egen stadion, og gjennom Vallekortet betaler du bare for fem av dem. 

Og skulle du slumpe til å trives i vårt nye hjem gir Vallekortet forkjøpsrett på plassen din om du vil utvide til sesongkort neste sesong. 

Sånn, da sklei jeg (nesten helt utilsiktet) over i reklame for Vallekortet på snedigste vis. Typisk EspenB. Les mer om kortet her. Og kjøp det!

Jeg skal jo egentlig skrive om hvor kjedelig det er når Vålerenga ikke spiller. Og hvor irriterende det er når laga på tabellen ikke har likt antall kamper. Hengekamper får OCD`n min til å rykke febrilsk i det venstre øyenbrynet, og jeg må leve med det helt til 12. oktober. Det blir mye rykking fremover. 

I mellomtiden er det mye å glede seg til også, rykking i øyenbrynet eller ei.

Cuprunde mot Elverum 10. august. (går vi hele veien er neste cuprunde på Ullevaal finalen, tenk litt på det.) 

Siste seriekamp på Ullevaal skal sementeres med å gå til Valle. Det er langt, men jeg vil ha den symbolhandlinga.

Jeg skal si "Nei, nå gidder jeg ikke mer, jeg går hjem" etter kampen mot Tromsø. Så skal jeg labbe ut portene på Ullevaal og gå rett til den nye stadion. Hjem!

Så er det drømmehelga/åpningshelga for ny stadion.

Dagen før den offisielle åpninga på ny stadion som kulminerer i Vålerenga Damer-Kolbotn og vår egen Børst & Ball er det seriestart i hockey på Gjøvik - kanskje med Klanen Railways som transportør. Folk snakker fortsatt om togturene med Klanen Railways sjøl om det er 12 år siden sist.

Nå har det kommet til en ny generasjon, så det er på tide at også de får oppleve toglivets gleder. Det er en spesiell følelse å ha eget tog sammen med hundrevis av medsupportere på bortetur. Det er en opplevelse du aldri glemmer, så jeg håper du blir med om vi får til tog.

Og Fjellhallen! Dette er eneste mulighet til å se kvalitetsidrett i Fjellhallen, verdens kuleste håkkihall.

Gud som jeg håper vi får til tog! 

Allerede dagen etter er det åpning av stadion, konsert på utsiden og åpningshelga avsluttes med rosinen i pølsa på søndag. Vålerenga-Sarpsborg 08. Dagen da 104 år med venting er over.

Det kommer til å bli en tåreperse av uante dimensjoner, det kommer til å bli magisk, det kommer til å bli fullsatt, det kommer til å bli enormt. Tenkt deg det trykket fra supportertribunen og Patriotfeltet når 104 år med venting skal ut.

De aller største følelsene kommer til å overta kroppen din, og inntrykkene blir så massive at du gisper etter luft. Jeg kjenner på de følelsene allerede nå og kjenner tårer i øya når jeg skriver dette.

Det er så stort.

Ikke engang egen død er gyldig fraværsgrunn den dagen. Du må komme deg dit, død eller levende. Helst levende.

Om du klarer å få tak i billett da. Fullsatt arena og utsolgt kan ingen gjøre noe med.

Ingen!

Da er du for seint ute, og må være utenfor på vår største dag siden denne herlige foreninga ble grunnlagt i et kassesnekkeri i 1913.

Her er det opportunt å nevne Vallekortet igjen. Kjøper du det er du garantert plass.  

Se der, nå spora jeg helt av igjen. Jeg skulle jo sutre fordi det ikke er kamp.  

Helga vi er på vei inn i blir likevel kjedelig.

Det er ikke kamp.

Men neste helg, da er det kamp igjen. 

Vi sees i Kristiansund!