Sasasa, brabrabra - ikke Skeid, men Vål`enga

(c) EspenB
(© EspenB)

Tredje runde i cupen og vi møter et lag med historisk sus. Bare historisk sus.

Så skal vi møte nok et Oslo-lag i cupen, årets cup bare gir og gir.

Vi har vært Groruddalen rundt, det vil si Grorud og Årvoll - det fin`s ingen steder ikke vi har vært.

Feinchmekkerne blant dere nikker anerkjennende til forrige linje, flirer litt og sender vennlige tanker til den mest kjente Skeid-supporteren gjennom tidene. Fin fyr Jokke.

Fin fyr.

I cupens tredje runde er turen altså kommet til Torshov-klubben Skeid. Et habilt PostNord-lag med supportere som hardnakka og forgjeves mener det fortsatt finnes rivaleri mellom våre klubber.

Det gjør ikke det.

Rivaleriet begrenser seg til en bitteliten gruppe sinte Skeid-menn med angstbitersk fravær av realitet og uhyre god hukommelse. De er så sinte på oss, og grunnene til det vet de bare selv.

Da Vålerenga møtte opp på Nordre Åsen for å hjelpe Skeid med å skape litt blest om en kamp i fjor kom denne lille gruppa ilende til og skrev svært sinte åpne brev til klubbledelsen sin. Det var riktig så fornøyelig lesning.

Vi som lever i virkeligheten ser jo ting noe annerledes enn disse fyrene. Vi ser viktigheten av å ha godt samarbeid innen Oslo-fotballen, for selv med Vålerenga sine middelhavsturer på tabellen i det øverste selskap er Osloballen et sørgelig skue. Vi ser at talentfulle Skeidspillere får hospitere hos Vålerenga, og vi ser at erfaringer og kunnskap deles. Vi ser at grep gjøres.

Sånn må det være, vi må få Oslofotballen på beina igjen.

Sammen.

Så får heller Skeid bygge seg opp til å bli et lag med ambisjoner, kroner og de rette folka så de rykker opp i øverste divisjon igjen. Da kan de på sikt bli rivaler, slik det engang var - langt tilbake i forrige århundre.

Da kan våre illsinte venner i Skeidoksene nok en gang rette harmdirrende fingre mot Oslos Stolthet og kan hende får de respons utover oppgitte skuldertrekk.

Men det er uendelig langt dit Okser, det er veldig, veldig langt dit.   

For oss er det hyggelig å besøke Nordre Åsen i en viktig og tellende kamp. La oss håpe Skeid klarer å lage publikumfest så det blir mange klingende mynt i posen. De trenger penger på Torshov også og for vår del får banehopperne endelig kryssa av Nordre Åsen på lista.

Banehopperne har venta i mange år, for Skeid har flytta kampene til Bislett så fort de har fått nyss om at Vålerenga kommer på besøk. I år dropper de det.

Skeid har vært cup-askeladd og slo ut Sandefjord i forrige runde. Det er gøy, det er bra. Heia Oslofotballen!

De kommer ikke videre i cupen, det stopper nå. De taper mot et bedre Oslo-lag.

I alle fall om vi husker å stille opp til kampen. Klarer vi ikke å slå Skeid fortjener vi å ryke ut og det blir i så fall uhyre pinlig. Like pinlig som forrige gang.

Minst.

Du støtter Oslofotballen med 150 kr som voksen og 50 kr som barn for å se kampen fra tribuneplass. Skeid venter fullt, og det betyr 3000 tilskuere. Billetter selges i Sjappa og i døra så lenge det er billetter igjen. Kontant, kort eller aller helst Vipps til 87134 (Skeid Fotball billett) Vi har fått rundt 1000 billetter. 

Bohembussen kjører fra Bohemen 18.15 og returnerer etter kamp. Herligheta koster 100 spenn og kjøpes på Bohemen frem til full buss eller avreise. Turgeneral og discohelt Ellingsen styrer det hele.  

Det blir fint, det blir hyggelig og vi skal kose oss.

Se, tilogmed Klanen klarer å oppføre oss om vi vil. Vi har ikke skrevet et eneste ord om Oslofotballens svar på #Moldetoo. #Skeidtoo har sin dystre historie om treneren som brått slutter som dametrener av svært personlige årsaker, men vi ripper ikke opp i det. Ikke i det hele tatt!

Så kule er vi, alt for Oslofotballen. Alt er fryd og gammen, alle er venner.

For Skeid har Morten Berre. Det veier opp for det aller meste. Mannen, myten og legenden Berre er assistenttrener i Skeid og målscorer på andrelaget deres.

Vi glemmer aldri Morten Berre.   

Det er forbaska gøy å møte disse små Oslo-laga, men ærlig talt gutta - knus Skeid ettertrykkelig. Vi leiker faen ikke buttikk, ikke mot Oslolag, ikke mot noen!

4. runde neste!

Sa sa sa, bra bra bra - ikke Skeid men Vål`enga!   


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!