Ronny Deila imponerte på Bohemen

(c) EspenB
(© EspenB)

Mange sloss om oppmerksomheten til Ronny Deila.

I går var satt av til oss supportere og Ronny leverte.

Mannen som skal fylle skoa til Kjetil Rekdal. Mannen som trylla lille Strømsgodset til toppen av norsk fotball. Han vant cupen for dem og han vant serien for dem. Ble årets trener for dem. Mannen som har trent selveste Celtic, en av verdens største og mest populære klubber. Han vant to seriegull for dem også, på to år. Han er 41 år og han har massevis av suksess i bagasjen. 

Nå trener han Vålerenga.

Et velfylt Bohemen venta med glede på Vålerengas hovedtrener. Det er ei drøy uke til han skal måles mot de andre laga i Norge. Da får vi endelig se om han har klart å ta Vålerenga de nødvendige skritta i den retningen vi ønsker - opp og fram. Klanstyret hadde fått ham til å sette av to timer med oss. Det ble to fine og informative timer. 

Vi som satt innerst hørte han før han kom. Rungende applaus fulgte ham gjennom lokalet. Så dukka han smilende opp ved hjørnet av bardisken. 188 cm med suksesshistorie. 188 cm med håp og forventninger. Vår mann i krigen.

Det ble to åpenhjertige timer. Formatet på disse møtene er at trener kan være åpenhjertig og ærlig med oss i bytte med at vi holder kjeft om det han sier. Han snakker til oss supportere, ikke til media, ikke for motstanderklubber. Derfor får du ikke noe referat av hans tanker og disposisjoner.

Jeg beklager ikke det, sånn må det være.

Det var lett å se at dette møtet var viktig for Ronny. Han tok møtet på alvor. Alvoret og åpenhjertigheten viste at supporterkrafta er viktig for ham og at han vil ha oss på sin side. Han vil at vi er en del av laget som positive bidragsytere under kamp.  

Du kan bare irritere deg over at du ikke var der. Vi veit planen. Vi veit hvor han vil og hvordan. Vi veit hvem som skal hjelpe ham. Hvem som kommer til å bli store fotballspillere om de selv vil. Hvem som har tatt store skritt på banen og hvem som har vokst mentalt. Hvordan han jobber for å få laget til å bli en samla enhet som skal hente viktige poeng i serien. Hvordan støtteapparatet kompletterer hverandre og fungerer i praksis.

Vi veit.

Og vi har troa på prosjektet hans. Vi tror på ham som trener og som menneske. Han er en intelligent og oppegående fyr som vektlegger de rette tinga, så det er lett å la seg begeistre. Nesten alle svarene hans utløste applaus og kommentarer av typen "det er så jævlig deilig å høre!" 

(c)
(© )

Optimismen er tilbake. Det var mange glade folk på Bohemen etter møtet i går. Folk som nesten ikke kan vente på seriestarten 3. april. Folk som har troa.  

Takk til Ronny for at han tok seg tid til oss. Takk til Bohemen for at vi fikk bruke lokalet og takk til talsmann Erling Rostvåg som loset oss gjennom alle spørsmål.

Vi er klare for sesongstart nå Ronny. Vi er der for dere i år også. I medgang og motgang.

Vi har troa og vi gleder oss. Kjør på, vi har ryggen deres.

Vi har ryggen deres!