Reven rasker over Asker

(c) JES Photography - Jarl-Erik Sandberg
(© JES Photography - Jarl-Erik Sandberg)

Kvartfinaleserien går inn i den avgjørende fasen.

Søndag snur vi hjemmebanefordelen, alle til Asker!

Glem mellomsesong med dårlig råd. Glem venting på nytt Jordal. Glem 3. plassen som røyk. Glem de som dessverre er ute med skade. 

Det har spillera gjort. Nå er de inne i sluttspillbobla si og alt som teller er den neste kvartfinalekampen. Ingenting annet eksisterer.

Sluttspill er noe helt, helt annet enn grunnserien og Vålerenga i sluttspill skal aldri avskrives. Oppgjørene mot Frisk Asker er likevel tette, fulle av adrenalin og spennende. Det er to jevngode lag som kniver om semifinaleplass.

Det står 2-2 i kamper etter fire kamper i best av sju-serien. Vi tapte 5-0 borte i første kamp, vant 3-2 hjemme i andre og holdt Frisk Asker til 2-2 ut i andre overtidsperiode i den tredje semien borte, før de satt inn 3-2 langt ut på natta. I går var vi uovervinnelige og vant 3-0 hjemme i Furuset Forum. 

Her er det lett å se at vi har stigning i formen mens Frisk Asker sin form på sedvanlig vis er på vikende front. Tar vi oss til semifinaler i år er det fjerde året på rad vi slår ut Frisk Asker i kvarten.

Det begynner å ligne tradisjon, og sånne tradisjoner kan godt holdes i hevd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(c) JES Photography - Jarl Erik Sandberg
(© JES Photography - Jarl Erik Sandberg)

Her får den kunnskapsrike og oppegående hockeysupporter ha meg unnskyldt, men jeg håper å treffe en del som ikke er så bevandra i denne herlige sportens verden så nå skal onkel Espen forklare:

I og med at Frisk kom foran oss på tabellen i grunnserien (de kom på fjerde plass, vi på femte) har de en hjemmekamp mer enn oss i best av 7-serien - hjemmebanefordel kaller vi det. Det betyr at vi må vinne en kamp borte ellers går de til semi med 4-3 i kamper om hjemmelaget vinner sine kamper - det skal ikke skje. Blir det uavgjort etter ordinær tid spiller man til et lag scorer. Uansett hvor lang tid det tar. 

Målet i morgendagens kamp er altså enkelt. Vi skal vinne i Askerhallen. Vi skal vinne og ta med hjemmebanefordelen hjem til Oslo øst. 

Klarer vi det leder vi 3-2 i kamper og kan avgjøre kvartfinalene i Furuset Forum på tirsdag. Det passer bra for Klanens årsmøte er beramma til torsdag (evt kamp 7) - så får vi se om Klanstyret er fremsynte eller har gått på en liten smell i planlegginga.

Du kan bidra i Asker. Bussen VIF-support kjører deg til og fra Askerhallen for en hundrings og de har ledige plasser. Ta turen og vis Frisk Asker hvordan skikkelige byfolk støtter laget sitt.

Detaljene til bussturen finner du her:

Kvartfinale 5 spilles i Askerhallen søndag 8/3 kl 18.
Avreise fra Vålerenga Vertshus kl 17.00
Pris 100,- per pers.
Påmelding til Glenn 90531024

Pucken droppes altså 18:00

Det er oppretta arrangement på FB

Det var fullsatt i Forum i går, og det hadde vært veldig gøy å fylle bortefeltet i morgen for maksimal støtte. Semifinaleplassen skal vi ha og i morgen tar vi balletak på de oransje askerbøringene med seier på deres is.

Og når du først har sett Vålerenga snu hjemmebanefordelen i Asker morgen kan du stikke opp i Forum på tirsdag og se gutta avgjøre kvarten til sin fordel. Du får garantert se fine skuespillerprestasjoner også. Det er folk på Frisk Asker som er soleklare favoritter til Oscar dette året.

Billetter til tirsdagens kamp i Furuset Forum kjøper du her. 

Hopp ned fra gjerdet og kom deg inn i ishallen. Det er vi som er Vål`enga!