Ny stadion - nye kampdagsrutiner

(c) vif-fotball.no
(© vif-fotball.no)

Vi er ikke bortskjemte vi Vålerengasupportere. Vi er vant til at kampdagen arter seg omtrent slik:

Hive i seg noen angstfordrivere enten på Bohemen eller Vålerenga Vertshus og så reise i mer eller mindre slutta orden opp til Ullevaal stadion så man akkurat rekker kjerka et kvarter før kamp. Så er det 90 minutter der man spiser negler helt opp til albuene.

Sånn er livet når man ikke hører til, men leier seg inn. Det blir ikke noe miljø rundt stadion. Ullevaal Stadion er et kjøpesenter med en fotballbane i midten og butikkene er stengt på søndager. Utsiden på Ullevaal er nitrist. 

Folkens, jeg kommer med nyheter, jeg må be om absolutt stillhet . Ventetida er snart over, vi kommer til å flytte hjem i sommer/tidlig høst.  

Det kommer til å bli så fett! Vi får en helt ny kamphverdag.

En. Helt. Ny. Kamphverdag, 

Det kvarteret du tilbringer på stadion før kamp nå kan du stikke inn der sola aldri skinner. I din nye vakre, flotte kamphverdag er det alltid sol og Vålerenga vinner alt. Alltid.

På vår nye stadion starter kampopplevelsen i det du går ut av kollektivtransporten på formiddagen. Kanskje er det første du ser når du går av t-banen en smilende vert som ønsker deg velkommen på kamp og peker deg i riktig retning.

Så rusler du sammen med likesinnede bort til det nye torget flere timer før kamp. Her er det allerede full aktivitet og Vålerengas stolte sponsorer vil ha deg på besøk i sine stander slik at de tjener nok penger til å gi Vålerenga ennå mer penger. Det er innafor.

Har du med deg unga går du bort til lekeplassen til barnehagen der unga dine kan leke seg slitne, sultne og tørste mens de knytter livslange bånd med unga til andre Vålerengasupportere. 

Om en generasjon har vi en drøss av voksne folk på tribunen som traff hverandre første gang på lekeplassen uttafor vår egen stadion.

Tenk litt på det. 

Det føles som...ja det føles som hjemme. Et hjem for Vålerenga, et hjem for deg. 

Men tilbake til denne høsten, du går altså av kollektiven på formiddagen og rusler bort til det fantastiske torget vårt. Der er lekeplass, der er pub med god mat og drikke. Der er det sponsorer som viser seg fram. Det skjer ting hele tiden. Kankje er det liveband på en scene. Der ligger Vålerengasjappa og du stikker innom og kjøper det et nytt skjerf fordi du glemte ditt eget hjemme. Fotballskjerf må man ha på kamp.

Etter å ha tatt runden på torget stikker du kanskje bort på baksiden av Vallhall og ser på fremtidens Vålerengahelter spille cup. Du brøler heia Vålerenga og jubler høylytt da Vålerenga scorer. Faen, han er god han nr 10 altså. Han kommer til å spille på Vålerenga og du så ham først.

Så er det tilbake til torget og du ser et vennepar sitte ved et bord ute og de har to ledige stoler. Flaks! Det er jo helt fullt der - folk er glade i sola. Du bestiller en burger og madammen går for fersk rødspette fiska i Oslofjorden natta før. Dere velger Osloøl til maten begge to.

Du ser henne inn i øynene og forteller henne hvor glad du er i henne. Du kan ikke fatte hvor heldig du egentlig er. For ei dame! Du tenker tilbake på den mørke tida da kampdagrutinene var noe helt annet og ler. Rett opp på stadion og rett hjem etter kamp. Det var helt nakent.

Du hører tribune sør brøle "Vål`enga! Du er min rellion!" sjøl om det er over en time til kampstart og dere tømmer ølen og rusler inn.

Inn på vår egen stadion. Gutta kommer snart ut for å varme opp og du vil være med på det enorme brølet som møter dem da de jogger ut til lyden av Islandsgate:

Vi kjemper for og vi sloss, vi står ute i kulde og blåst. Vi synger denne sangen i fra nord til sør - vi er Enga til da n vi dør."

Det er tid for kamp og du er klar. Det eneste som minner deg om tida før ny stadion er at du fortsatt spiser negler opp til albuene, noen ting endrer seg aldri. 

Du er klar. Klar for Vålerenga. Klubben i ditt hjerte.

Kjøp sesongkort her.