Lun torsdag, Vålerenga - Bønda 8-1

(c) Knuppeluppen Eivind Hauger
(© Knuppeluppen Eivind Hauger)

Vålerenga herja mot Haugesund og Lørenskauen. 6 poeng og 8-1!

Torsdag var en ypperlig dag å være Vålerengasupporter på. Tynnslitte nerver fikk etterlengtet balsam i form av scoringer, godt spill og heidundrende gledeshyl.

Det er nok en del trange hjelmer og smale glugger blant supporterne i dag, for det var grunnlag for feiring i går. Godt helga bare er timer unna.

Vålerenga-Lørenskog 5-1 - iskrigerne sto fram igjen og er endelig på sluttspillplass! (noe som faktisk er helt sjukt å glede seg over om man har holdt med Vålerenga noen år.)

Vålerenga- Haugesund 3-0 - gutta ga alt for drakta og tok et langt steg vekk fra nedrykksgjørma. Ingenting er avgjort og det skal ikke mye til før vi står med gjørme til halsen igjen. 

Begge lag møtte presumtivt bedre motstand. Begge lag fillerista motstanderne som om tabellsituasjonen var omvendt.

Det er deilig!

Sjøl valgte jeg ball i går. Vi var selvfølgelig oppdaterte på tingens tilstand i Forum, og lurte på om vi hadde valgt feil kamp da iskrigerne allerede leda 3-0 før kjerka var gaula ferdig på Valle. 

Vi hadde ikke det, ikke på noen som helst måte. Uansett hvilken kamp du valgte i går var du en vinner. Satt du hjemme på ræva sitter du igjen med svarteper i dag.

Håper du angrer! 

Hockeyseieren er bra dekket i dagens Overblikket så jeg skal ikke mene noe om den annet enn hurra! Det mener jeg til gjengjeld skikkelig! 

Vålerenga var himla mye bedre enn Haugesund, Måkene hadde lite og ingenting å komme med, deres største sjanse skapte vi. 12-2 i sjanser sier alt. Gutta våre løp, gutta jobba og gutta sleit.

Kampen i går var forbilledlig og det er sånn vi vil se laget. Hver gang! Det er derfor vi kommer på kamp etter kamp. Det er dette vi vil oppleve.

Gutta fikk betalt for strevet med tre scoringer, men det er faktisk litt i underkant. Vi burde hatt ett eller to til og da snakker vi grusing.  

De to siste kampene på Vålerenga Stadion har gitt oss seier over 2. plass og 5. plass på tabellen. Bare spør Brann og Haugesund, de veit det veldig godt.

Jeg tror vi er på vei mot noe fint!

Stemninga på kampene er upåklagerig, men jeg skulle ønske at vi var flere. Det kan du gjøre noe med, ta med noen på kamp.

Torsdagen da Vålerenga knuste bønda 8-1 til lands og til vanns (hardt vann er også vann) er nå bare et deilig og vakkert minne.

For det er ingen grunn til å hvile på laubærene for noen av lagene. Det er nye kamper for både ball og puck på søndag. Som jeg lettere frustrert skrev om i forrige uke kræsjer kampene på søndag også.

Vålerenga ball møter Aalesund på Valle klokka 18:00 og Vålerenga puck star turen til Askerhallen for å denge serieleder Frisk Asker 17:00.

Med seier på Valle søndag tar vi et langt skritt mot trygg grunn. Med uavgjort eller tap kan vi fort være ille ute igjen. Derfor er det viktig at du møter opp og støtter gutta. De elsker trøkket vi lager for dem. De sier det inspirerer dem og hjelper dem til å ta ut det siste lille av krefter.

Ikke vær en hjemmesitter, vær en bidragsyter. 

Valget mellom kamper er lettere for meg denne gangen, jeg legger mye heller igen penga mine hos Vålerenga enn hos Frisk. Som vanlig står du aldels fritt til å velge hva du vil, men få med deg ett av oppgjørene. Du fortjener det og Vålerenga fortjener det.

Så da sees vi på søndag da. På Valle. På Vålerenga Stadion. På Supportertribunen. På Patriot. På hovedtribunen. På Tribune Nord. På vår egen deilige, flotte og sjelfulle hjemmebane.

For vi har flere bønder å gruse.

For vi har en kamp å vinne.

For vi har flere poeng å hente.

Vær der! 

Men før kampen sees vi på Øst.

Noe annet skulle tatt seg ut!