Lørdag braker det løs, Vålerenga - LSK

(c) Vålerenga Damer
(© Vålerenga Damer)

Nå er ventetida over, det er klart for årets første derby på Valle! 

Toppserien sparkes i gang med et realt smell lørdag klokken 17:00. Cupfinalist Vålerenga Damer tar i mot fjorårets seriemester LSK Kvinner.

Vålerenga satser voldsomt sportslig og har med investor i ryggen signert navn fra det øverste nivået fotball kan fremvise.

På verdensbasis!

Skulle du treffe på en fyr som heter Ole Richard Arnfinsen, gi ham en god klem og fortell ham hvor flott det er at han sponser damene. Arnfinsen er Vålerengasupporter på sin hals og har sponsa herrelaget tidligere.

Nå ser han potenisial for cupgull og seriemesterskap for vår stolte forening også på kvinnesiden i fotball og vi nikker ivrig og gliser bredt! Det har vi ikke fra før og det tar vi veldig gjerne med oss. Mange ganger!

Vi har fått på plass Norges beste dametrener i Monica Knudsen og har Eli Landsem som sportslig leder. Den duoen er det ingen lag i Norge som matcher.

Vålerenga har hentet klassespillere som Isabell Herlovsen, Marte Berget, Guro Pettersen, Victoria Ludvigsen, Stine Pettersen Reinås, Marie Dølvik Markussen og Ingerid Schjelerup. Fra det store utland har vi hentet Stine Ballisager Pedersen som er landslagsspiller på Danmark. Den finske landslagskeeperen Tinja-Riikka Korpela og ikke minst så har vi hentet Sherida Spitse og hun var i fjor kaptein på det nederlandske landslaget som vant EM. 

Det siste avsnittet har jeg rappa fra TrondL sin fine Vålerengajenter tar over verden. 

Vi legger spesielt merke til at Isabell Herlovsen forteller at hennes scoringsrekord er 30 mål på en sesong og hun jakter på rekorden i Toppserien som er 36 mål.

La det skje i år!

Interessen har eksplodert i kjølvannet av nysatsingen og Vålerenga har like gjerne satt ny rekord i Toppserien med 404 solgte sesongkort hittil. Vi doblet tilskuerrekorden for Toppserien i fjor og de to rekordene kler Oslos Stolthet meget godt.

Vær klar over at Vålerenga er første forening som har hatt et lag i den øverste divisjonen for begge kjønn samtidig, der begge lag har rykket opp til den øverste divisjonen gjennom sportslig innsats. Det kler oss ennå bedre! 

Morgendagens motstander er LSK Kvinner. Tidligere Team LSK, Team Strømmen og Setskog/Høland før det igjen. Som du ser er deres opprykkshistorie basert på overtagelse av lisenser. Bravo, det var nok en real utfordring å komme seg til øverste nivå!

Dessverre har dette laget dominert norsk fotball i årevis. De har fem seriemesterskap på de siste seks årene. Jeg noterer at vår nyervervelse Herlovsen var toppscorer i tre av dem.

Måtte dominansen til fulga slutte i år!     

Statistikken mot LSK er følgelig trist lesning. Siden de bytta navn fra Strømmen til LSK har vi møtt dem 14 ganger. De har vunnet 11, to har endt uavgjort og vi har en seier. målforskjell er 8-38 i deres favør.

Seieren kom på Valle i høst, og den kom da vi trengte den som mest. Vi tok oss til historiens første finale i cupen på bekostning av LSK etter scoring av Stephanie Verdoia. Senere på året var man mer tilbake i den gamle tralten og tapte 5-2 på samme sted.

Det skal snu på lørdag og vi skal slå dem på nytt. Jeg har troa på at laget står frem med sine nye spillere og at vinnermentaliteten de bringer med seg har rukket å gi avtrykk på spillere, vegger og tak på Valle. 

Det er en ny tidsregning og den starter nå!    

Å gå på kamp i Toppserien er en annerledes opplevelse for oss vanlige supportere. Vi benytter hovedtribunen med puter på setene, det er åpen kantine i pausen - med mat, brus og tøysevann. Akkurat som Premium-folket har det når gutta spiller. Det er stas!   

Gastropuben Øst åpner 13.00 så du rekker å kose deg før kamp også. 

Har du kjøpt sesongkort, merk deg følgende: Kortet kan hentes i Sjappa frem til stengetid 14:00 lørdag. Så er neste mulighet i døra på vei inn på stadion. Skal du  ikke på kampen hentes de i Sjappa igjen fra tirsdag.

Har du ikke kjøpt sesongkort, merk deg følgende: Kom deg i Sjappa og kjøp! 

Vil du ha enkeltbillett kjøper du den i Sjappa eller i døra på vei inn. Ta turen og støtt laget i ditt hjerte.

Priser:

VIP-billett = 250,-

Voksen = 100,-

Barn, ungdom, student eller honnør = 50,-

Barn u/6 år = Gratis

Medlemmer i klubben u/19 år = Gratis mot fremvisning av medlemskort

Og husk, pipip er pipip uansett om den står eller sitter når den strør. Djevelen tar mange former og i morgen kommer den som erkefienden. 

Årets første derby står for døra og vi vil ha kanarigrill i 2x45!   

Allerede på onsdag har djevelen skiftet ham og vi møter Lyn borte. 

Brorparten av Klanen.no sin redaksjon er stolte eiere av sesongkort i år, så vi tar mål av oss til å følge dameball tettere enn noensinne. Følg oss på Twitter og FB for de seneste oppdateringene.

Det ryktes at TrondL kommer med en sak om Toppserielagene i morgen, og vi nevner at Sotahjornet.no er en autoritet på dameball. Der finner den oppegående og interesserte supporter mengder med stoff om Toppserien.   

Til slutt får du mitt meget velfunderte og seriøse tabelltips for Toppserien sesongen 2018:

1. Vålerenga

2. Bønda

3. Bønda

4. Bønda

5. Bønda

6. Bønda

7. Bønda

8. Bønda

9. Bønda

10. Bønda

11. Bønda

12. Bønda

Trenger du mer inspirasjon for å kjøpe sesongkort kan du jo lese "Stolt gammal tradisjon" 

Nå er siste ord i denne sak skrevet, det gjenstår kun å ønske Monica Knudsen og hennes Vålerengaspillere lykke til med årets sesong.

Måtte dere bringe laget, oss supportere og foreningen heder og ære!

Program for dagen finner du i vignettbildet, vi sees på tribunen.

Heia VIF!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!