Før (vi slår) Sandefjord borte

(c) EspenB
(© EspenB)

Vi møter Sandefjord borte i kveld, og vi skal dytte dem ned i sumpa. 

Synes du overskrift og ingress er i overkant breial? Ble du nesten krenka?

Vel, et langt liv med Vålerenga har lært meg at breial er noe du må være før kamp. Etter kampen er det altfor ofte for sent. 

Vålerenga spiller feiende flott og effektiv fotball for tiden.

La gå at vi falt litt tilbake til gamle synder mot Molde, vi scora jo bare ett og det er langt unna snittet på fem gåller per kamp i de tre foregående kampene. Molde scora to og poengfangsten ble dermed fryktelig mager for våre menn selv om vi fortjente alle tre.

På de fire siste kampene har vi satt 16 baller i garnet og sluppet inn 4. Det er habilt og langt, langt over hva vi er vant til.

Vi var gode mot Molde også. Det er en fryd å se på når kombinasjonsspillet på kantene sitter og det er herlig å se oppofrende forsvarere gi alt for å stenge foran egen kasse. Fy flate som vi eide sølvplasserte Molde!

Vi klarer et tap i ny og ne når vi ser spillere som som blør for drakta, gir alt de har og spiller bra i tillegg. Vi ber jo ikke om mer enn at spillerne gjør sitt beste og gir alt. 

Ingen lag vinner alle fotballkamper.

I alle fall ikke ennå.  

Innbyrdes statistikk forteller at vi har et usedvanlig godt grep på laget fra hvalfangerbyen. På 17 oppgjør står vi bokført med 13 seire, to uavgjort og de har vunnet hele to ganger. Begge gangene i Oslo, faktisk. De har aldri slått oss i sin egen "by". 

Kveldens motstander har overrasket denne sesongen. De var tippa som ren nedfallsfrukt av en samla fotballekspertise før sesongstart, men GråLars sine menn har plukka poeng jevnt og trutt i store deler av sesongen. De har riktignok rakna nå oppløpssiden av sesongen og de har seks tap på de siste åtte kampene. Det har ført dem ganske nært nedrykkstrid. Med tap i dag kan de fort stå med gjørme til livet og vel så det. 

De har 33 poeng, hvilket gir dem 11. plass. Sogndal på kvalikplass kan rykke opp til 31 poeng denne helgen. Sandefjord har -12 i målforskjell (33-45) og sju av lagets ti seire har kommet hjemme på Komplett Arena. Regn dermed med at vi møter et Sandefjord med press på seg, de komme til å gi alt for å sikre kontrakt i den øverste ligaen også neste år.

Vårt eget elskede lag duver deilig kjedelig og helt tilforlatelig i ingenmannsland tre plasser opp på tabellen. 36 poeng gir 8. plass og vi har klart å skyte oss til positiv målforskjell. 44-39 gir oss +5.

Vi har intet annet enn vår vanlige 7. plass å spille for og det er i skrivende stund tre poeng opp til den. 

Jeg forventer at Vålerenga fortsetter den gode trenden vi er inne i og vi bør da normalt være noen hakk for gode til at Sandefjord skal kunne gi oss reell motstand. Tre poeng er altså godt innen rekkevidde om vi møter godt forberedt og er innstilte på å yte maks i 90 minutter pluss overtid.

For Sandefjord er ingen kasteball. Vi må være på jobb hele veien.

Her er bruttotroppen til kveldens kamp, den teller 20 mann så to av spillerne blir igjen hjemme i Oslo.

  • Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg
  • Robert Lundström, Markus Nakkim, Jonatan "Supermann" Nation, Simen "Lenonel" Juklerød, Enar Jääger, Christian Borchgrevink
  • Christian "Grinepelle" Grindheim, Magnus Lekven, #Herman2020 Stengel, Samuel Kari Fridjonsson, Abdisalam Ibrahim, Felix Horn Myhre, Chidera "Chiddi" Ejuke, Daniel Berntsen
  • Henrik "Hulken" Johansen, Bilal Njie, Bård Finne, Fitim Azemi

Grinepelle er altså tilbake i troppen etter strekkskaden. Om han får spille aner jeg ikke.

Vi gratulerer Vålerenggutten Ivan Näsberg med uttak på U21-landslaget. Han får ikke feira det nevneverdig på banen i kveld, da han må sone for gule kort. 

Videre er Daniel Fredheim Holm på vei tilbake etter sin skade, men han rekker ikke denne kampen. Moa er ferdig for i år og må under kniven. Han er venta tilbake først neste sommer.  

Miniklanen er med på bortetur i kveld, og det meldes at 20 av fremtidas stående syngende er påmeldt. Syng høyt, syng stolt! 

Ellers meldes det at Bohembussen er full og at du dermed må finne andre måter å komme deg til Sandefjord på om du vil være med og støtte laget. Egen bil, rutebuss eller tog seiler opp som fornuftige alternativer.

Det er sesongens tredje siste kamp og vi møter Sandefjord klokka 19:00 på Komplett Arena.

Vi har alt å vinne og ingenting å tape. Vi har et lag i form og vi har gode spillere som gir alt, og vi bøtter inn mål etter mål.

Det må da holde? Mot Sandefjord?

Man vet aldri med dette laget. Vålerenga er Vålerenga og uforutsigbarhet er vårt mellomnavn. Ikke er vi spesielt gode på bortebane heller.

Sånn, da har jeg først bygd deg opp før jeg brutalt rev deg ned igjen. 

Bare hyggelig! 

Du ønskes god kamp, god hælj og flotte opplevelser med og uten klær på kroppen. 

For i år så tar vi alt.

Og heia VIF!