Før seriestart

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Endelig skal vi i gang med ishockey igjen. Seriestart i Furuset Forum søndag 17.00

Folkens, jeg kommer med nyheter, jeg må be om absolutt stillhet - ventetida er over, dem kommer til å droppe puck i øh..snart.

Er du en av oss som har savna lyden av kølle mot puck, puck mot vant og plinget som markerer stolpeskudd? En av oss som ikke får nok av farten, taklingene, skudda og målene? Det er klart for GET-liga i Forum igjen. Endelig!

GET-ligaen droppes i gang i ettermiddag, da Frisk/Asker og nyopprykkede Ringerike møtes i Askerhallen, men vi velger elegant å ikke fokusere på den, vi ser heller frem til morgendagens batalje mot Lillehammer i Furuset Forum. Billetter kjøper du her.

Lillehamringene sendte oss på hue og ræva ut av kvarten i fjor, så det skulle være enkelt for Roy Johansens menn å motivere seg til å gå i krigen allerede fra dropp i morgen. Våre staute iskrigere ser sterkere ut enn på mange sesonger, så vi tror og håper at poengfangsten blir bedre enn de foregående sesongene.  

Klubben har vært aktive på overgangsmarkedet og har signert en rekke nye spillere. Mange av dem må betegnes som klassesigneringer og jeg gleder meg til å se dem krige for klubben i våre hjerter. Spesielt bakover ser vi stramme og fine ut i år. Bare sjekk denne lista her:

  • Joachim Svendsen - keeper, fra konkursboet Skauen
  • Kalle Ekelund - back fra Sparta
  • Villiam Strøm - back fra Oilers
  • Mats Trygg - back fra konkursboet Skauen

Fremover er vi også forsterket og forhåpentligvis får vi i år minst to rekker som bøtter inn kasser, pinner, mål og scoringer så motstadera blir helt svimle.  

  • Martin Røymark - løper, kommer fra det store utlandet, MODO i Sverige
  • Lars Erik Spets - løper, har plukka ned skøytene fra hylla og forsøker på nytt. 
  • Petter Grønstad, løper fra konkursboet Skauen 
  • Marcus Ekberg, løper som er henta opp fra egen stall

Samtidig er grunnstammen fra de siste sesonger beholdt så vi får gjensyn med Søberg, Ahlholm, Ylven, Brede, Espeland og Lindstrøm. Lindstrøm har jo blitt både norsk og lagets kaptein siden vi tok altfor tidlig sommerferie i vår. Morten Ask har som vanlig ikke signert ennå, men ingen blir overraska om han dukker opp som Vålerengaspiller denne sesongen også.  

Det er bare å glede seg! 

Umiddelbart etter kampen i morgen er det mulighet for å møte spillerne for selfie, autografer og håndristing. Ta med unga på kamp og møt opp i kafeteriaen etterpå, de elsker det!   

Serien består av 9 lag i år etter at pengesluket Lørenskog gikk over ende i vår og krangla så lenge at ingen klubber var parate til å ta over den ledige plassen til luftslottet ved kjøpesentrert på Skårer. Godt å bli kvitt dem! 

Det betyr at ett lag står over hver serierunde, men det betyr også at lagene møtes 6 ganger i stedet for 5, så grunnserien i år blir det 48 kamper mot de normale 45. Lagene møtes tre ganger hjemme og tre ganger borte. Vi med videreutviklet OCD krøller tærne i lykke over at det ikke er skjevhet i kampoppsettet denne sesongen, men synes det er teit at et lag må stå over hver serierunde. Aldri skal vi få i pose og sekk, aldri!

Vi overlever vel. 

Kampprogrammet fremover må betegnes som hardt, de fire første kampene er mot lag som endte over oss på tabellen i fjor. Lillehammer i morgen, så venter Frisk (b), Sparta(h) og Storhamar(b). Jeg tenker vi må ha minst to seire på de fire for å henge med fra start.

Om det er lov å tippe sluttplassering nå rett før sesongens første dropp så tror jeg vi atter igjen kan forvente hjemmefordel i sluttspillet, i alle fall i kvarten. En 3. eller 4. plass burde være innen rekkevidde om vi holder oss nogenlunde skadefrie. Med maks flyt kommer vi høyere. Vi har forsterka troppen godt i sommer, men det har de andre også. Lillehammer ser svekka ut, de andre må vi krige i hjel.

Det går fint, vi er Iskrigerne!

Møt opp i Furuset Forum i morgen, t-banen stopper uttafor hallen, det er gode bussforbindeler fra nord og sør også. Det er noen gratis parkeringsplasser i området og noen du må betale for. Protip: Kjøper du kampbillettene på nett slipper du kø i inngangen.   

Klanen følger Vålerenga Hockey tett, og selv om Overblikket er lagt på is skal vi klare å gi deg det du trenger. Klanens Webradio gir deg alt som skjer de gangene du ikke får vært der. I alle fall på de fleste hjemmekampene og noen bortekamper. Det blir liveoppdateringer under kampens gang og fotogalllerier etter kampene. Undertegnede kålhue skal med ujevne mellomrom synse og mene i vilden sky.

Din jobb blir å fylle Forum og lovprise laget fra tribuneplass under kampens gang.

Med ønske om en vellykket sesong for klubben i våre hjerter - i morgen er vi i gang.

Endelig er vi i gang, heia VIF!  

     


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!